Niko Kranjčar sanja veliki dan: 'Bit će katastrofa ako ne uspijemo'

'Bila bi katastrofa da ne uspijemo ući u Premiership. Promocija je klupski cilj, kao i moj od prvog dana kako sam stigao ovdje', rekao je Niko Kranjčar o planovima svog kluba.

21.2.2014.
9:48
VOYO logo

Iza Queens Park Rangersa Nike Kranjčara negativan je niz od tek jednog osvojenog boda u tri posljednje utakmice u Championshipu.

Srozalo je to momčad hrvatskog nogometnog reprezentativca na četvrto mjesto ligaške ljestvice s 12 bodova zaostatka za liderom Leicesterom, a četiri boda zaostatka za drugoplasiranim Burnleyjem koji zauzima posljednje mjesto koje osigurava izravnu promociju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će katastrofa ako ne uspijemo. Promocija je klupski cilj, kao i moj od prvog dana kako sam stigao ovdje", objašnjava hrvatski nogometni reprezentativac na posudbi iz kijevskog Dinama.

"Da uspijemo izboriti promociju kroz razigravanje to bi svejedno bio veliki uspjeh, ali nitko ne želi riskirati. I dalje smo u poziciji u kojoj možemo izboriti automatsku promociju. Ima dovoljno utakmica i dovoljno bodova u igri, a momčad je dovoljno dobra. Samo smo četiri boda iza Burnleyja, a imamo i utakmicu manje. Samo sebe možemo kriviti zato što nismo u boljoj poziciji. Ali i dalje smo u dobroj poziciji i imamo šanse za plasman među prva dva."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednje vrijeme QPR je, prema Kranjčarovom mišljenju, propustio nametnuti svoj stil igre.

"Mislim da smo se u posljednjim utakmicama prilagođavali previše stilu naših protivnika i tempo nam nije odgovarao. Manje je vjerojatno da ćemo dobiti fizičku bitku. Istina je da imamo iskusnu momčad, ali ne u Championshipu. Imamo momčad koja zna igrati nogomet i moramo raditi ono što radimo dobro. Svaki od nas mora razmisliti o vlastitim igrama. Moramo se nametnuti u utakmicama, nametnuti naš stil igre, a to u posljednje vrijeme nismo radili."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ranije je poznato da bi Kranjčar po završetku sezone želio trajno ostati u QPR-u bez obzira na ishod borbe za promociju u Premierligu.

"Sretan sam ovdje. To je dobar klub s dobrim menadžerom i navijačima, vrlo dobro mjesto za biti. Vlasnik također daje sve klubu i igračima. Sve je na mjestu i ovdje želim biti. Na nama je pak da odlučimo gdje klub želi biti. To je Premierliga i vjerujem da to možemo napraviti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo