sada s bayernom / Niko Kovač treću godinu zaredom u finalu Kupa, a izgubio je samo jednom

Niko Kovač treću godinu zaredom svoje momčadi odvodi u finale njemačkoga Kupa. Nakon Eintrachta sinoć je isto učinio s Bayernom, no ponovno nije moglo bez drame

25.4.2019.
20:02
VOYO logo

37 utakmica zaredom Werder nije poražen kod kuće u Kupu - no to će promijeniti Kovačev Bayern. U Bremenu su Bavarci svoju priču započeli u 36. minuti - duga lopta Boatenga na Müllera koji je glavom gađao drugu vratnicu, lopta se odbila od nje, a na pravom je mjestu Lewandowski.

Na 2:0 povećao je u 64. Müller - malo mu je trebalo za primanje i udarac. I Kovač je pomislio: to je to - no priča je tek počela. Minuta je bila dovoljna da Bayern ispusti vodstvo, Osako u 74. i Rashica u 75. za 2:2 i eurpciju na Wesserstadionu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije dugo trajala - u 80. minuti Gebre Selassie gurnuo je Kingsleyja Comana i sudac je pomoću videoanalize pokazao na bijelu točku. S koje ne promašuje Lewandowski za konačnih 3:2. Rumennige i Hoenes u loži počeli su slaviti ulazak u finale.   

"Jako dobra predstava obje momčadi, kada kažem da smo mi zaslužili pobjedu, onda mislim da smo imali više šansi od Bremena. Što se tiče situacije s 11 metara, teška odluka, ali ono što moram reći, jest da Kingsley nije pao sam", komentirao je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 17 kup-utakmica koliko ih je vodio u karijeri Kovač je poražen samo jednom. Rođeni Berlinčanin treću godinu zaredom plasirao se u finale Kupa. Dvaput je to uspio s Eintrachtom, s kojim je prošle sezone Bayernu - tada budućim poslodavcima - uzeo pokal iz ruku. Ove godine na čelu Bayerna Kovač će trofej loviti protiv Leipziga.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo