KRAJ KRIZE / Niko Kovač prekinuo katastrofalan niz: Wolfsburg uzeo puni plijen u Kolnu i stigao na korak do mjesta koje vode u Europu

Image
Foto: Profimedia
25.2.2023.
17:35
Profimedia
VOYO logo

Njemački prvoligaš Wolfsburg, na čijoj klupi sjedi bivši hrvatski izbornik Niko Kovačo pobijedio je u 22. kolu Bundeslige na gostovanju u Kolnu 2:0 i prekinuo niz od četiri utakmice bez pobjede. Ovo je bila prva pobjeda "Vukova" nakon više od mjesec dana.

Image
NIJE IŠLO /

Niko Kovač upisao drugi poraz za redom: Moćni Bayern ipak je bio prejak pa pobjedom zasjeo na prvo mjesto

Image
NIJE IŠLO /

Niko Kovač upisao drugi poraz za redom: Moćni Bayern ipak je bio prejak pa pobjedom zasjeo na prvo mjesto

S ova 3 osvojena boda "Vukovi" su skočili na sedmo mjesto ljestvice Bundeslige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wolfsburg je poveo već u četvrtoj minuti pogotkom Yannicka Gerhardta, konačnih 2:0 postavio je Maximilian Arnold u 68. minuti iz jedanaesterca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Crno-žuti' ispred Bayerna

Nogometaši Borussije Dortmund upisali su pobjedu od 1-0 kod Hoffenheima u 22. kolu njemačkog prvenstva, a time su crno-žuti privremeno skočili na vrh ljestvice uoči nedjeljnog odmjeravanja Bayern Münchena i Union Berlina. Dortmund nakon današnje pobjede na ljestvici ima 46 bodova, slijede Bayern i Union sa po 43. Leipzig je sada na 42 boda nakon 2-1 domaće pobjede protiv Eintracht Frankfurta, dok Freiburg ima 40, ali uz utakmicu manje.

Dortmund je ostvario sedmu uzastopnu pobjedu zahvaljujući Julianu Brandtu, koji je u 43. minuti glavom pogodio nakon slobodnog udarca Marca Reusa.U drugom poluvremenu Hoffenheim je također bio opasan, ali je prosuo dosta prilika. Svoje je imala i Borussia, a pogodak Mariusa Wolfa u 57. minuti glavni je sudac poništio zbog prekršaja nakon intervencije VAR-a. Jude Bellingham pogodio je vratnicu u sudačkoj nadoknadi. Andrej Kramarić je igrao cijeli susret za goste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leipzig je pobijedio Eintracht s 2-1 pogocima Tima Wernera u šestoj i Emila Forsberga u 40. minuti. Konačni pogodak za goste postigao je Djibril Sow u 61. minuti. Joško Gvardiol je igrao 90. minuta za Leipzig, kao i Hrvoje Smolćić za Eintracht, dok je Kristijan Jakić ušao u 60. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo