OSIJEK ZASLUŽENO SVLADAO HAJDUK NA POLJUDU: / Bočkaj zabio iz velike daljine, pljeskali su mu čak i Splićani

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Pero Bombardero bio je najbolji pojedinac na susretu i u 15. minuti donio je pobjedu svojoj momčadi

5.7.2020.
20:47
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

33. kolo Prve HNL

Stadion Poljud, Split, 18:55

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk - Osijek 0:1

Hajduk: Posavec, Juranović, Ismajli, Dimitrov, Tahiraj, Jradi, Caktaš, Čuić, Brnić, Jairo, Eduok. Klupa: Ljubić, Sentić, Nejašmić, Kreković, Jakoliš, Blagaić, Dolček, Čolina, Radić, Dellova

Osijek: Ivušić, Talys, Silva, Majstorović, Lončar, Ndckyt, Žaper, Bočkaj, Pilj, Špoljarić, Marić. Klupa: Malenica, Tomelin, Lopa, Caimacov, Grgić, Ćosić, Todoroski, Beljo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek se pobjedom na Poljudu protiv Hajduka 1:0 približio Ligi prvaka. Heroj utakmice bio je Petar Bočkaj koji je zabio jedini gol na utakmici u 15. minuti susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek je osvojio važne bodove u borbi za drugo mjesto, dok je Hajduk upisao već četvrti poraz u zadnjih pet kola.

Bila je to utakmica u kojoj Hajduk nakon serije loših rezultata nije imao pravo na novi poraz ukoliko želi do drugog mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Bodovi su bili iznimno važni i za Osijek, koji se također bori za titulu doprvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koncu slavili su gosti približivši se drugoplasiranoj Lokomotivi na bod zaostatka, dok je Hajduk praktički ostao bez izgleda. Lokomotiva mu sada bježi velikih šest bodova.

Image
[VIDEO] SHOW NA PREDSTAVLJANJU NOVOG NAPADAČA HAJDUKA: /

Mirta ga je natjerala da se skine u emisiji uživo

Image
[VIDEO] SHOW NA PREDSTAVLJANJU NOVOG NAPADAČA HAJDUKA: /

Mirta ga je natjerala da se skine u emisiji uživo

Trenutak odluke

Osijek je poveo iz prve opasnosti pred golom Hajduka. Bočkaj je izveo slobodan udarac iskosa s desne strane, na loptu je glavom krenuo Lončar koji je ipak, nije uspio skrenuti ka vratima. No, lopta je završila na desnoj vratnici od koje se odbila u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo četiri minute kasnije moglo je biti 2:0. Pucao je, vrlo snažno i precizno, Bočkaj s ruba kaznenog prostora, Posavec kratko odbio loptu do potpuno samog Špoljarića koji sa svega nekoliko metara prebacuje vrata.

Hajduk je svoju prvu pravu priliku dočekao u 31. minuti. Ubacio je Brnić, a Eduok glavom od zemlje pogodio okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pljesak za Bočkaja

U nastavku susreta Hajduk je dominirao, ali bez pravih prilika, dok su gosti prijetili iz kontri te su se dobrano ispromašivali. Bočkaj je odigrao odličnu utakmicu i zanimljivo je da su ga i neki navijači Hajduka ispratili s terena pljeskom kad je izašao u 92. minuti.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 76 bodova, Lokomotiva je druga sa 60 bodova, Osijek ima 59, Hajduk 54, a Rijeka 52 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

FT Kraj utakmice i zaslužena pobjeda Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Igrat će se još 4 minute.

90' Izašao je iz igre Petar Bočkaj, plješću mu i navijači Osijeka i navijači Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

89' Jradi je nešto pokušao, pucao je iz daljine, nije to loša pozicija bila, ali čak tri igrača Osijeka došla su mu u blok.

77' Ovo je moglo biti 2:0. Pilj je poslao Posaveca po ćevape i pucao, ali nekako je Juranović izvukao tu loptu da ne uđe u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' Nejašmićeva bomba iz daljine prohujala je pored vratnice, bio je to udarac Hajduka nakon dugo vremena. Pao je malo tempo utakmice.

51' Odlična šansa za Osijek! Bočkaj je prevario Posaveca i pucao na prazan gol, ali Brnić je uspio uklizati i izbiti loptu s crte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

HT Poluvrijeme je. Osijek zasluženo vodi 1:0 na Poljudu. Gol je zabio Petar Bočkaj u 15. minuti udarcem iz velike daljine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43' Nova velika prilika za Osijek. Opet je Špoljarić bio u čistoj situaciji nakon asistencije Pilja, pucao je solidno, ali Posavec je sjajno reagirao.

30' Novi napad Osijeka i opet dalekometna bomba. Pilj je pokušao silovito s 25 metara, ali preko gola. Na drugoj strani sjajna akcija Hajduka. Brnić je centrirao za Eduoka, ali ovaj je pogodio stativu glavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20' Špoljarić je sad promašio veliku šansu. Naletio je Špoljarić na odbijanac nakon udarca Pilja, imao je super situaciju, ali poslao je loptu put semafora.

16' Petar Bočkaj uputio je udarac iz velike daljine, lopta je letjela dugo kroz gužvu, ali nikog nije dirala i od stative je ušla u gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15' Ismajli se ozlijedio i napustio teren, zamijenio ga je Stipe Radić. Imat će Osijek slobodan udarac iz velike daljine, Bočkaj je kod lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6' Kakva greška Posaveca!. Poklonio je loptu Ndockytu koji je ubacio za Marića, ali uspio je uklizati Bugarin Dimitrov i spasiti Hajduk.

1' Počela je utakmica na Poljudu

18:30 - Uoči utakmice predstavljen je novi napadač Hajduka Dimitris Diamantakis. Malo je reći da je predstavljanje bilo zanimljivo. Pročitajte više:


U nedjelju navečer igraju se dva velika derbija hrvatskog nogometa u sklopu 33. kola Prve HNL. Velika je to borba za drugo mjesto ljestvice, mjesto koje vodi u kvalifikacije Lige prvaka, a sudarit će se Hajduk i Osijek te Rijeka i Dinamo.

Od 18:55 na Poljudu Hajduk dočekuje Osijek, a od 21:05 na Rujevici igraju Rijeka i Dinamo. Za Hajduk je ovo ključna utakmica, ako sada ne pobijede, imat će pet bodova manje od Lokomotive, a još su samo tri utakmice do kraja i šanse za Ligu prvaka bit će minimalne.

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

05.06.2020., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 27. kolo, HNK Hajduk -NK Inter Zapresic. Igor Tudor Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Oslabljeni kadrovi

S druge strane Osijeku igra čak i bod jer u posljednjem kolu na svom terenu igraju protiv Lokomotive i u slučaju da ih tamo pobijede osvojili bi drugo mjesto zbog boljeg međusobnog omjera. No, Osijek će imati težak posao na Poljudu jer nema im lidera obrane Mile Škorića, kao i Kleinheislera i Šorše. Hajduku se, pak, vraćaju Caktaš, Jairo i Dimitrov, ali nema ponajboljeg braniča Vuškovića, nema ni Jurića, Mujakića, Simića i Hamze.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

27.06.2020., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 31. kolo, GNK Dinamo - NK Osijek. Bruno Petkovic Photo:

Odlična prilika za Rijeku

Što se Dinama i Rijeke tiče, Dinamo je od nastavka prvenstva podosta neuvjerljiv. Doduše, osvojili su prvenstvo pa Igor Jovićević puno rotira i isprobava mlade igrače te neke nove ideje, a na Rujevicu će stići dodatno oslabljeni jer nema Leovca. Petkovića i Stojanovića.

To je pak odlična šansa za Rijeku da se vrati među prvih pet i osigura si mjesto koje vodi u Europa ligu jer teško da više mogu biti drugi, s obzirom na to da zaostaju za Lokomotivom osam bodova. No, zapravo je sve još uvijek otvoreno i čuda su moguća.

Tekstni prijenos utakmica pratite uživo na portalu Net.hr.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo