Borna je navodno prije nekoliko mjeseci već riješio svu papirologiju, dobio je državljanstvo i sada ima pravo nastupa za reprezentaciju, a Joachim Low ima sve razloge da ga i pozove jer Sosa ove sezone igra fantastičan nogomet i jedan je od najboljih, ako ne i najbolji lijevi bek Bundeslige

Mladi hrvatski nogometaš i U-21 reprezentativac, Borna Sosa, mogao bi već u lipnju, na Europskom prvenstvu, zaigrati za reprezentaciju Njemačke. Naime, kako piše Sky Sports, čelnici Njemačkog nogometnog saveza, predvođeni Joachimom Lowom i Oliverom Bierhoffom, već neko vrijeme u velikoj tajnosti pokušavaju isposlovati preotimanje Sose i mladi je Hrvat već uspio dobiti i njemačko državljanstvo.

Kako piše ugledni njemački list Bild, Sosa je već na širem popisu Joachima Lowa koji se sada sastoji od 32 igrača. Njemački izbornik mora do kraja ovog mjeseca suziti popis na 26 igrača prema novom UEFA-inom pravilu, specifičnom za predstojeći Euro. O Sosi je progovorio i legendarni Oliver Bierhoff.

"Znamo ga i pratimo ga već jako dugo. Mislimo da je Borna Sosa potencijalni njemački reprezentativac. I to ne mislimo sam sad na sljedećem Euru, gledamo i u budućnost“, rekao je Bierhoff, prenosi njemački Bild.

Također, novinar Bilda Christian Falk nazvao je Sosu "hrvatskim Beckhamom", aludirajući na preciznost njegovog centaršuta.

Najbolji lijevi bek lige

Borna je navodno prije nekoliko mjeseci već riješio svu papirologiju, dobio je državljanstvo i sada ima pravo nastupa za reprezentaciju, a Joachim Low ima sve razloge da ga i pozove jer Sosa ove sezone igra fantastičan nogomet i jedan je od najboljih, ako ne i najbolji lijevi bek Bundeslige.

U reprezentaciji Njemačke Low na njegovoj poziciji ima veoma prosječne igrače, poput Halstenberga, Gosensa i Maxa, pa bi Sosa, za kojeg je navodno zainteresiran i Bayern, bio veliko pojačanje.