TAKO SE TO RADI / Nijemci otkupili Vatrenog od Hajduka i odmah ga prodaju u Englesku za ogromnu cifru. Evo koliko novca može stići na Poljud

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Hrvat prošle sezone bio jedan od najboljih i najvažnijih igrača

14.7.2022.
17:45
Marko Jurinec/PIXSELL
VOYO logo

Mladi Vatreni i nekada najveći Hajdukov talent, Mario Vušković, mogao bi napustiti HSV već ovoga ljeta. Mladi branič prešao je u HSV prošloga ljeta za ukupno 4.2 milijuna eura, ali dogovor je bio takav da Hajduk dobije odmah 1.2 milijuna eura i da Vušković bude na jednogodišnjoj posudbi, a da onda na kraju sezone HSV uplati Hajduku tri milijuna eura za otkup njegova ugovora.

Tako je na kraju i bilo, HSV je otkupio Vuškovića za tri milijuna eura početkom mjeseca, ali ga nema namjeru zadržati, iako im je Hrvat prošle sezone bio jedan od najboljih i najvažnijih igrača. Razlog je, dakako, zarada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije su njemački mediji pisali kako Vuškovića na radaru imaju čak tri bundesligaša, te Wolverhampton, a sada se u lov na Vatrenog priključio i, kako tvrdi lokalni hamburški medij Morgenpost, Brentford.

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

Nešto će dobiti i Hajduk

Prelazak u Brentford za sada je najizglednija opcija za Vuškovića, a ponajprije zato što su Englezi spremni dati ogroman novac za Hrvata. HSV ne želi pustiti Vuškovića za manje od 10 milijuna eura i to će mu biti startna cijena, dakle, može otići samo za toliko ili više od toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijemci pišu da bi HSV htio zadržati Vuškovića jer će mu cijena, bude li dobro igrao, dodatno narasti i vrlo im je važan igrač, ali hamburški klub je u dosta nezgodnoj financijskoj situaciji i ovaj bi im transfer bio spasonosan.

Potreban im je novac za renovaciju stadiona, kao i za pojačanja u ekipi jer planiraju ponovo se boriti za prolazak u Bundesligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U cijeloj toj priči okoristiti bi se mogao i Hajduk. Naime, Splićani su u ugovor o transferu Vuškovića u HSV ugradili klauzulu prema kojoj Hajduk dobiva određeni postotak od sljedeće prodaje igrača, riječ o o postotku od oko 15 ili 20 posto.

Dakle, mogu dobiti sigurno nekih milijun, do milijun i pol eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo