ČUDE MU SE / Nijemci naglo promijenili stav prema Kovaču. Pogledajte zbog čega je sada Hrvat naglo postao jedna od glavnih tema

Image

Trenutno je Kovačeva ekipa na 12. mjestu i ima 14 bodova

2.11.2022.
10:25
VOYO logo

Nakon katastrofalnog starta sezone, Niko Kovač i njegov Wolfsburg konačno su proigrali i u posljednjih pet utakmica imaju dvije pobjede i dva neriješena rezultata. Trenutno je Kovačeva ekipa na 12. mjestu i ima 14 bodova, a njegove metode rada zapele su za oko i Kickeru koji pak tvrdi da je na dobrom putu za Ligu prvaka.

"Uzmete li zadnjih pet utakmica u ligi, Kovač je s Wolfsburgom na putu prema Ligi prvaka. Trener je izvukao prave zaključke iz neuspješnog početka sezone. Nedavno nitko nije vjerovao da Wolfsburg može postići četiri gola u jednoj utakmici Bundeslige. Direktor Jorg Schmadtke nakon utakmice s Union Berlinom odgovarao je na pitanje je li Kovačev posao siguran. Wolfsburg od tada nije izgubio jer je Kovač promijenio ključne stvari", navodi Kicker pa potom pojašnjava što je Kovač sve napravio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Kako je probudio momčad

"Kovač je u prvim tjednima bio gotovo bespomoćan dok je razmišljao kako posložiti momčad. Pomicao je igrače naprijed-natrag, mijenjao formaciju i tvrdoglavo je držao trojicu u obrani, što je koristio i u Monacu. Te stvari nisu funkcionirale. Momčad nije bila stabilna, bila je bez samopouzdanja", pišu Nijemci.

Kicker piše kako je Kovač prvo mijenjao kapetana Maxa Arnolda, a on sada igra vrhunski i zadovoljan je te da je Hrvat znao kako dovesti momčad u red.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kovač je upoznao momčad i bez tvrdoglavosti odabrao početnih 11. Sada se nešto kreće u Wolfsburgu. Momčad je fizički u puno boljem stanju nego prošle sezone. Igrači su napravili najviše sprinteva u 12 utakmica, a Kovač je pokazao da igrači, koji su tjednima izvan terena, imaju šansu", naglašavaju Nijemci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo