NIJE IZGLEDALO DA ĆE REAL RAZBITI BARCELONU, ALI NEŠTO SE PROMIJENILO: / Zidane otkrio kojim je oružjem slomio najveće rivale

Image
Foto: Profimedia

'Prvo poluvrijeme je bilo komplicirano za nas'

2.3.2020.
8:44
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Reala vratili su se na vrh ljestvice španjolskog prvenstva 2-0 (0-0) pobjedom protiv svog najvećeg rivala Barcelone u susretu 26. kola igranom na njihovom Santiago Bernabeu. U utakmici s malo prilika "kraljevski" klub poveo je golom 19-godišnjeg Brazilca Viniciusa Juniora u 71. minuti. Njega je na lijevom krilu proigrao Kroos, a mladi se Brazilac sjurio u kazneni prostor i iskosa s ruba peterca uputio jak udarac koji se od bloka Piquea odbio iza leđa Ter Stegena. Konačnih 2-0 postavio je Mariano Diaz iz protunapada u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Nakon utakmice trener Reala, Zinedine Zidane, objasnio je što se dogodilo i kako je Real nakon blijedog prvog poluvremena u nastavku razbio Barcelonu. "Jako je dobar osjećaj ovako pobijediti. Prvo poluvrijeme je bilo komplicirano za nas, ali u drugom smo bili sjajni, superiorni u napadu. Sjajno smo se nosili s pritiskom, što u prvom poluvremenu nije bio slučaj. Napravili smo ono što se mora raditi protiv ekipa kao što je Barcelona, pritiskali smo ih i nametali se. Ako ih pustiš da igraju kako bi oni htjeli, nećeš dobro proći", rekao je Zidane, a prenosi Marca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Oscar J. Barroso / Zuma Press / Profimedia

Vinicius Junior

Zidaneu je jedan od junaka bio talentirani Vinicius, a s 19 godiba postao je najmlađi strijelac u El Clasicu u ovom stoljeću i skinuo je Messija s tog trona.

"Drago mi je zbog Viniciusa, zaslužio je sve što mu se događa, a njegov pogodak nije mogao biti bitniji", rekao je Zidane. Komentirao je i džokera s klupe Mariana Diaza kojem je ovo bila prva utakmica ove sezone. "Ušao je u igru i zabio, drago mi je što je bilo tako. Znam da mu nije lako jer ne igra puno, ali svi smo zadovoljni njime jer daje sve od sebe", zaključio je Zidane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo