TRAGEDIJA NAKON UTAKMICE / Navijači izazvali kaos na stadionu, došlo do velikih nereda, stigla vijesti i o smrti Fifinog liječnika

Image
Image

Tragične vijesti stigle su iz Nigerija

30.3.2022.
13:34
VOYO logo

Nogometaši Gane slavili su prolaz na SP na gostujućem terenu u Abuji gdje su odigrali 1-1 protiv Nigerije. Prva utakmica završila je bez golova, ali kako Međunarodna nogometna organizacija nije još poništila pravilo gola u gostima Gana je na osnovu toga ostvarila veliki cilj.

Image
POTPUNO NEOČEKIVANO /

Vaha došao do nestvarnog podviga, a potom je primio poziv koji će pamtiti do kraja života

Već u 10. minuti Gana je povela golom Parteyja, ali još veće zasluge za taj pogodak ima domaći vratar Uzoho koji je početnički pogriješio. Do kraja utakmica Nigerija je uspjela tek izjednačiti, gol je dao Troost-Ekong iz jedanaesterca u 22. minuti, ali ne i zabiti drugi pogodak koji bi je odveo u Katar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A nakon zadnjeg sučeva zvižduka navijači Nigerije uletjeli su na teren i napravili kaos. Došlo je do sukoba s policijom koja je koristila suzavac kako bi suzbila nerede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A tužna vijest osvanula je dan nakon utakmice. Naime, poslije susreta je preminuo doktor Josef Kabungo, koji je na utakmici bio kao službeno lice Afričke nogometne konfederacije.

Image
Image

“Nogometni savez Zambije pridružuje se cijelom nogometnom svijetu u žaljenju za doktorom Josefom Kabungom. Doktor Kabungo, službeni liječnik FIFA-e i CAF-a, bio je na dužnosti na Abuja stadionu na revanš utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Nigerije i Gane koji je završen rezultatom 1:1“, stoji u njuhom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatramo da je previše rano nagađati o razlozima njegove smrti, pričekat ćemo službene izvještaje CAF i FIFA-e koji će utvrditi što se i kako točno dogodilo. Bio je posvećen svom poslu i cijenjen i voljen u nogometnoj zajednici. Njegova smrt je veliki gubitak, bio mi je prijatelj i netko tko je bio oslonac brojnim generacijama igrača i svojoj obitelji. Bio je jedan od najboljih predstavnika Zambije na svjetskim događajima“, rekao je predsjednik NS Zambije Andru Kamanga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo