'Ni u Japanu nema rižota kao što se kuha u Splitu'

Nije se dugo čekalo da Masahiko Inoha, prvi Japanac u povijesti koji je zaigrao za Hajduk, osvoji srca splitskih navijača.

28.10.2011.
13:47
VOYO logo

Inoha kaže kako je izuzetno zadovoljan u Splitu, gradom, hranom, morem, prijateljski nastrojenim sugrađanima, a posebno Hajdukom i nevjerojatnim navijačima. Njegov najveći problem je, kako sam kaže, hrvatski jezik.

"Moram naučiti bolje govoriti, jako se trudim, ali nije baš da mi ide. Nije lako. Ipak, sporazumijevamo se nekako. Suigrači su strpljivi, posebno Maloča i Subašić koji mi je velika potpora, on me stalno grli i ljubi, čak je trčao sa svoga gola da mi čestita na pogotku na ovoj zadnjoj utakmici", kaže Japanac kojeg je napustio prevoditelj Kenta, sunarodnjak koji mu je u početku bio od velike pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno ga je oduševila mediteranska kuhinja, odnosno izvrsna hrana koje u Splitu ima na svakom koraku.

"Vi imate odličnu hranu, posebno rižoto. Ni u Japanu nema rižota kao što se kuha u Hajduku. Uz ribu i sladoled kojeg obožavam, to mi je omiljeno. Kad su me pitali u Japanu kako sam se snašao, rekao sam da mi više nedostaje hrana u Hajduku dok sam u Japanu, nego obratno!", kaže sa smiješkom na licu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ dvije progovorio je o hrvatskom nogometnu i splitskim navijačima koji ga iz dana u dan sve više oduševljavaju.

"U Japanu se igra kolektivnije, ovdje kod vas potencira se individualna kvaliteta. Ima jako dobrih tehničara. Ja mislim da nisam ni ja loš. Samo što su ovdje puno snažniji dueli. Moram spomenuti i naše navijače, divni su, bučni, daju podršku. Kakva je to samo atmosfera bila protiv Dinama, vatromet, govorili su mi što će biti, ali nisam vjerovao da je to toliko eksplozivno. A na ulici me zaustavljaju, žele se slikati. Želim im se odužiti dobrim igrama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj Inoha je rekao ono što sanja svaki navijači u Splitu.

"Naslov prvaka je naš cilj. Zašto ne? Sad igramo bolje nego u početku i mislim da ćemo biti sve bolji! Na taj način imamo velike šanse", zaključio je Japanac razgovor za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201110261051006 arti-201110260968006

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo