Nezaustavljivi Neymar srušio i svog idola!

Hat-trickom protiv Guaratinguete u dvoboju 16. kola Paulista prvenstva Santosov je napadač Neymar postao najbolji strijelac legendarnoga brazilskog kluba u posljednjih 20 godina.

31.3.2012.
11:21
VOYO logo

Dvadesetogodišnji nogometaš je u 5:0 domaćoj pobjedi njegova sastava zabio tri pogotka i tako došao do brojke od 95 golova postignutih za Santos u službenim utakmicama.

S obzirom na činjenicu da je u veljači proslavio 20. rođendan, i da je iza njega vrlo kratka seniorska karijera, postignuće se čini uistinu impresivnim. Štoviše, prestigao je Neymar svog idola Robinha na petom mjestu najboljih strijelaca u povijesti kluba. Milanov napadač stao je na 94 gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne igram zato da bih nekoga prestizao, već zato da bih pomagao Santosu. Svi vi dobro znate da je Robinho moj idol, a idol uvijek ostaje na vrhu", rekao je mladi napadač. Svejedno će Neymar do kraja sezone, ostane li u Santosu, biti u prilici postati najbolji strijelac u postpeleovoj eri, odnosno drugi najbolji u povijesti kluba. Legendarnog će Kralja teško prestići: zabio je Pele 643 službena gola za Santos, te 1033 računujaći i prijateljske utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo