OTAC GA ISPRIČAO / Velika zvijezda šokirala ih ponašanjem, oni žestoko udarili po njemu: 'Imao je obvezu doći oprostiti se'

Image
Foto: Profimedia

Tisuće Brazilaca oprostit će se od legendarnog nogometaša, no ne i najveća njihova zvijezda Neymar

3.1.2023.
14:13
Profimedia
VOYO logo

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Brazilac Edson Arantes do Nascimento, poznatiji kao Pele, umro je u četvrtak u 83. godini, objavila je njegova kći na Instagramu.

Image
'RUSI NE PRAŠTAJU' /

Srpski mediji udarili po Lovrenu: 'Ustaški pozdrav ga je otjerao iz Zenita, platio je danak zbog nacizma'

Image
'RUSI NE PRAŠTAJU' /

Srpski mediji udarili po Lovrenu: 'Ustaški pozdrav ga je otjerao iz Zenita, platio je danak zbog nacizma'

Pele se posljednjih tjedana nalazio u bolnici nakon što mu je pronađen tumor na debelom crijevu. "Volimo te do beskonačnosti, počivaj u miru", napisala je njegova kćer Kely Nascimento na Instagramu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pele je smatran jednim od najboljih nogometaša svih vremena, a jedini je igrač koji je Svjetsko prvenstvo osvojio tri puta (1958, 1962, 1970).

U ponedjeljak je lijes s posmrtnim ostacima legendarnog Brazilca bio javno izložen na Santosovom stadionu, dok će njegov posljednji ispraćaj biti u utorak, a pogrebna povorka će proći i kroz naselje u kojem još uvijek živi Peleova 100-godišnja majka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tisuće Brazilaca oprostit će se od legendarnog nogometaša, no ne i najveća njihova zvijezda Neymar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se pojavila vijest da je Pele umro, zvijezda PSG-a je na Instagramu napisala: "Prije Pelea '10' je bio samo broj. Ovu sam rečenicu pročitao negdje, u nekom trenutku svog života. Ali ova lijepa rečenica nije potpuna. Rekao bih da je prije Pelea nogomet bio samo sport. Pele je promijenio sve. Pretvorio je nogomet u umjetnost, u zabavu. Dao je glas siromašnima, crncima i iznad svega dao je vidljivost Brazilu. Nogomet i Brazil podigli su status zahvaljujući kralju! On je otišao, ali će njegova magija ostati. Pele je VJEČAN!"

Danas je Neymar na velikom udaru u domovinu jer se neće pojaviti na pogrebu Pelea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, Neymar neće doći. Moj sin me zamolio da budem ovdje umjesto njega. Znamo kako je izgubiti nekoga. Mi nismo izgubili samo sportaša, izgubili smo građanina, osobu Pelea"; rekao je Neymar Sr.

U kritika na račun Neymar najdalje je otišao voditelj Brasil Urgentea Jose Luiz Datena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da je Neymar želio biti oslobođen obaveza, došao bi. Mogao je izvršiti pritisak na PSG da dođe ovdje. Već je nekoliko puta pritisnuo klub kako bi došao na zabave u Brazil, zašto nije zamolio PSG da se dođe oprostiti od Pelea? Mislim da je Neymar, kao brazilski igrač, imao obvezu doći vidjeti Peleov lijes i oprostiti se od njega", poručio je Datena.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo