NEVOLJE U RAJU: / United potjerao zvijezdu koju je doveo prije pola godine!

Image
Foto: AFP

Da se Louisu van Gaalu nije dobro zamjeriti, pokazuju brojni primjeri iz nogometne prošlosti, a ovaj je tjedan to na svojoj koži osjetio i vratar Victor Valdes.

16.7.2015.
17:13
AFP
VOYO logo

Za mnoge je bilo iznenađenje kada se Valdesovo ime nije pojavilo na popisu putnika za pripreme u SAD-u, a sada je poznat i razlog. Van Gaal je digao ruke od nekadašnjeg golmana Barcelone i ovih će ga dana prodati nekom od zainteresiranih klubova.

Valdes je prošlo ljeto napustio Barcelonu u kojoj je proveo cijelu dotadašnju karijeru. Nakon šestomjesečne stanke tijekom koje se oporavlja od ozljede spas mu je ponudio Van Gaal, dovevši ga kao zamjenu za nedodirljivog Davida de Geu. No, samo pola godine kasnije, 33-godišnjak je na odlasku s Old Trafforda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije slijedio filozofiju"

"Valdes je prošle sezone odbio igrati za drugu momčad, a to je način na koji održavamo ritam igračima koji nisu u prvom planu. To je jedan od aspekata naše filozofije, ali ima još mnogih drugih kojih se morate držati ako želite biti vratar Manchester Uniteda. Ako niste spremni slijediti te principe, postoji samo jedan put, a to je izlaz. Za mene je to veliko razočaranje jer smo mu dali priliku da se oporavi, dali smo mu ugovor i učinili ga spremnim za igru", naglasio je Van Gaal.

Nije trebalo dugo čekati Valdesov odgovor. Na Twitteru je objavio popis utakmica koje je odigrao za rezervnu momčad i fotografiju sa suigračima iz drugog sastava, te sve nadopunio jednom riječi - respekt. Njegova je karijera u Unitedu definitivno završena, a kao moguće nove destinacije se spominju Valencia i lisabonski Sporting, pa čak i Real Madrid ako je vjerovati katalonskom dnevnom listu Sportu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo