ZNA SE TKO USKAČE / Nevjerojatne vijesti uoči SP-a: FIFA će izbaciti jednu reprezentaciju s Mundijala zbog igrača koji je lažirao putovnicu?

Image
Foto: Profimedia

Čile bi se tako ipak mogao naći na SP-u

13.9.2022.
9:04
Profimedia
VOYO logo

Svjetsko prvenstvo u Kataru je iza ugla. Još koji mjesec i počinje Mundijal, a uoči najvećeg nogometnog natjecanja dolaze nevjerojatne vijesti. Naime, desni bek Ekvadora, Byron Castillo, našao se u velikoj aferi, koja bi njegovu naciju mogla koštati nastupa na svjetskog smotri. Možda ne njegovu naciju, prije njegovu nogometnu reprezentaciju, a evo i zašto.

Image
ZASTRAŠUJUĆE /

Golman Vatrenih teško nastradao i ostao nepomično ležati na terenu, iz kluba otkrili u kakvom je stanju

Image
ZASTRAŠUJUĆE /

Golman Vatrenih teško nastradao i ostao nepomično ležati na terenu, iz kluba otkrili u kakvom je stanju

Daily Mail je objavio dokaze, dokumente i snimke koje potvrđuju da je Castillo priznao da je lažirao svoju nacionalnost, odnosno, da Kolumbijac nema pravo nastupa za Ekvador u kvalifikacijama za SP. On je lažirao dokumente i tako nastupio za Ekvador, a isti izvor ističe da na Castillovom rodnom listu piše kako je rođen u Kolumbiji te da ima kolumbijsko državljanstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimka datira iz 2018. godine, a na njoj se čuje kako Castillo razgovara s jednim od visokih dužnosnika ekvadorskog nogometnog saveza. Na snimci pričaju o krivotvorenim dokumentima pomoću kojih je rođeni Kolumbijac zaigrao za Ekvador, ali i otkriva tko mu je pomogao da ih nabavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilika za Čile

Na snimci priznaje da nije rođen 1998. godine u Ekvadoru, nego tri godine prije u Kolumbiji. Otkrio je i da mu je u svemu pomogao Marco Zambrano, ekvadorski poduzetnik i vlasnik kluba NortAmerica. Sve je počelo prije četiri mjeseca, kada je Čile optužio Ekvador za lažiranje rodnog lista. Tražili su da se Ekvador udalji s natjecanja te se njihovo mjesto prepusti upravo Čileancima. FIFA je odradila kratku istragu i okončala postupak uz tvrdnju da nisu našli nepravilnosti.

Čile se na to žalio, a novi dokazi upućuju na to da su Castillo i Ekvador ipak lažirali dokumente, tako da bi se Čile ipak mogao naći na svjetskoj smotri. Ispostavi li se da je sve istina, odnosno da su lažirani Castillovi dokumenti, FIFA bi Ekvador mogla kazniti tako da sve utakmice u kojima je dotični nastupio registriraju rezultatom 3:0 za protivnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A to znači da bi na SP otišao Čile, koji se našao na sedmom mjestu kvalifikacija, dok je Ekvador bio četvrti. S obzirom na to da je Castillo nastupio u obje utakmice protiv Čilea, ista bi reprezentacija dobila novih šest bodova i tako izborila plasman na SP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo