OVO SE RIJETKO VIĐA / Nevjerojatna gesta dva velika rivala iz susjedstva: 'Ovo je pokušaj ubojstva svega što nas veže za stadion'

Image
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Po tko zna koji put se možemo samo zapitati zbog koga se nogomet uopće igra? Sloboda navijačkom pokretu', poručili su navijači mostarskog Veleža

7.3.2023.
17:23
Denis Kapetanovic/PIXSELL
VOYO logo

Vrlo neuobičajene vijesti nam stižu iz susjedstva. Navijači mostarskog Veleža, Red Army, potvrdili su da će bojkotirati utakmicu koju njihov klub igra protiv ljutih gradskih rivala HŠK Zrinjski nakon što je gostujućim navijačima zbog sigurnosnih razloga zabranjen dolazak na stadion Rođeni u Vrapčićima.

Naime, Nogometni savez BiH je odlučio da će se predstojeći gradski derbi između Veleža i Zrinjskog odigrati bez prisustva gostujućih navijača, a Red Army je nakon potvrde kluba ostao dosljedan svojoj ranijoj najavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sloboda navijačkom pokretu'

Veležovi navijači nisu prisustvovali ni ogledu Veleža i Borca nakon što je gostujućim navijačima zabranjen dolazak.

'Pokušaj ubijanja svega što nas veže za stadion se nastavlja od strane NS BiH i njihovih produženih ruku, gdje 'natjecateljska komisija' odbija prihvatiti stečene uvijete za prijem gostujućih navijača. U ovom slučaju je to derbi, koji potpuno gubi navijački smisao bez navijača oba kluba na stadionu i same atmosfere koju ta utakmica nosi. Postupak ostaje isti kao i prethodnu domaću utakmicu, dakle, nastavlja se bojkot. Po tko zna koji put se možemo samo zapitati zbog koga se nogomet uopće igra? Sloboda navijačkom pokretu', poručili su iz Red Armyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljuti rivali protiv odluka NS BiH

U međuvremenu je uprava HŠK Zrinjski zatražila od Povjerenstva NS BiH da promijeni odluku te su najavili da će u protivnom na isti način zabraniti dolazak drugih gostujućih navijača na svoj stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj potez solidarizacije Veležove navijačke skupine s Ultrasima Zrinjskoga ima posebnu težinu znajući da je riječ o jednom od najžešćih rivalstava na ovim prostorima koje je od 90-ih opterećeno posljedicama rata u ovom još uvijek etnički podijeljenom gradu na Neretvi.

Velež i Zrinjski igraju u srijedu na stadionu Rođeni u Vrapčićima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo