FIFA / zabranila transparent na Maksimiru

Delegat uzvratne utakmice dodatnih kvalifikacija između Hrvatske i Islanda zabranio je transparent i koreografiju posvećenu Vukovaru.

20.11.2013.
16:48
VOYO logo

Priča zvuči pomalo nevjerojatno, ali za FIFA-u to je "politička poruka" i zbog toga je maknut ogromni transparent sa sjeverne tribine na kojem je pisalo "Zapamtite Vukovar".

"Hrvatski nogometni savez na čelu s predsjednikom Davorom Šukeromučinio je sve u svojoj moći da zadrži taj transparent na sjevernoj tribini. Odluka o skidanju transparenta je stigla od delegata utakmice, a nakon službenog dopisa koji su FIFA-i poslali predsjednik Šuker i izvršni predsjednik Damir Vrbanović, u kojem su objasnili pozadinu transparenta, važnost Vukovara u hrvatskoj povijesti i dali argumente zbog kojih se taj transparent ne može smatrati "političkom porukom", poručio je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak i u svojoj izjavi nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iz FIFA-e je stigao odgovor potpisan od glavnog tajnika Jeromea Valckea u kojem svjetska nogometna organizacija inzistira na uklanjanju tog transparenta objašnjavajući to člankom 4, stavkom 2, pravilnika o SP-u 2014. te člancima navedenima u drugim Fifinim pravilnicima koji se tiču ove problematike. HNS je učinio sve u svojoj moći kako bi transparent ostao na tribini, jer smo svjesni značenja transparenta koji nikoga ne vrijeđa, no HNS je članica FIFA-e i mora poštovati njene odluke i u trenicima kada se s njima ne slaže."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo