Čudesan podatak sa SP-a: Samo su dva kluba bolja od Dinama

Hrvatski prvak Dinamo treći je najuspješniji klub na svijetu, ako računamo broj razvijenih igrača koji nastupaju na ovom Svjetskom prvenstvu.

25.6.2014.
9:58
VOYO logo

Analiza Nogometnog opservatorija, istraživačke skupine u sklopu Međunarodnog centra za sportske studije (CIES) sa Sveučilišta Neuchâtel u Švicarskoj je došla do podatka da su Feyenoord i Barcelona dva najveća 'inkubatora' nogometaša, dok je naš Dinamo odmah iza njih.

Bila su dva kriterija u istraživanju. Prvi je broj igrača koji su trenirali u klubu tijekom tri sezone u dobi između 15 i 21. Drugi je broj ligaških utakmica koje su odigrali u toj momčadi do navršene 23. godine. Kada se oba podatka zbroje, dolazimo do informacije da je Dinamo iza sebe ostavio velikane poput Manchester Uniteda ili ponajbolje nogometne škole na svijetu - Ajaxove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oliver Zelenika, Šime Vrsaljko, Vedran Ćorluka, Dejan Lovren, Luka Modrić, Milan Badelj, Mateo Kovačić i Eduardo su dinamovci na SP-u, a kako donosi Jutarnji list još dva naša kluba su među 50 najboljih 'inkubatora'. Hajduk po tom kriteriju ima četiri igrača (Pletikosa, Srna, Jelavić, Sušić) i na 41. je mjestu, dok je Zagreb odgajao tri reprezentativca BiH (Spahić, Mujdža, Ibričić). Naša prva liga iz uvog kuta i uopće ne izgleda tako crno...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo