NEVJERICA U ENGLESKOJ: / Policija šokerom ubila nogometaša koji je zabio najljepši gol 1993. godine

Image
Foto: AFP, YOSHIKAZU TSUNO

Nekadašnji nogometaš Aston Ville Dalian Atkinson (48), autor najljepšeg pogotka Premier lige u sezoni 1992/93, preminuo je nakon što ga je policija svladala elektrošokerom.

15.8.2016.
14:10
AFP, YOSHIKAZU TSUNO
VOYO logo

Atkinson je bio u posjetu roditeljima Ernestu i Gloriji u Telfordu, a njegov otac tvrdi da je vjerojatno bio pod utjecajem alkohola ili droge jer se ponašao vrlo čudno.

Slučaj pod istragom

"Ne znam je li bio pijan ili drogiran, ali bio je jako uznemiren. Posljednja stvar koju mi je rekao bila je 'ne miči se' u trenutku kad nam je policija došla na vrata. Bio je jako uzrujan. Ja nisam zvao policiju, ali netko drugi jest. Policija ga je na ulici udarila elektrošokerom. Vidio sam samo bljesak", prepričao je 85-godišnji Ernest engleskim medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je objavila kako je pozvana zbog zabrinutosti za sigurnost pojedinaca. Kada su stigli na mjesto događaja, policajci su navodno bili prisiljeni koristiti elektrošoker kako bi svladali Atkinsona. No, nešto je krenulo u krivom, a iako je umirovljenom nogometašu odmah pružena pomoć, ubrzo je proglašen mrtvim. Iz policije nisu htjeli detaljno objašnjavati što se dogodilo, a slučaj je automatski proslijeđen Nezavisnoj komisiji za nadzor policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atkinson je najbolje godine karijere proveo u Aston Villi, a u sjećanju je i dalje njegov gol protiv Wimbledona koji je proglašen najljepšim u sezoni 1992/93. Također, 1994. je zabio na Wembleyju protiv Manchester Uniteda u finalu Liga kupa. Karijeru je Atkinson počeo u Ipswichu, a igrao je i za Real Sociedad, Sheffield Wednesday, Fenerbahçe, Metz, Manchester City, Al-Ittihad...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo