NEVIĐENA ZAVRŠNICA U 2. FRANCUSKOJ LIGI: / U ludom finalu Amiens i Troyes se spasili u zadnjim sekundama

Image
Foto: Screenshot: You Tube
Image
Foto: Screenshot: You Tube

Nogometaši Strasbourga i Amiensa izborili su plasman u prvu francusku ligu sljedeće sezone nakon dramatičnog posljednjeg kola u drugoj ligi.

19.5.2017.
23:37
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Strasbourg je natjecanje u drugoj ligi okončao na prvom mjestu sa 67 bodova, jednim više od drugog Amiensa i trećeg Troyesa koji će morati u dodatne kvalifikacije protiv 18-plasiranog sastava iz prve lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strasbourg je povratak u društvo najboljih nakon devet godina izbivanja izborio 2-1 (2-0) domaćom pobjedom protiv Bourg en Bressea, dok će Amiens po prvi puta u svojoj 116-godišnjoj povijesti zaigrati u Ligue 1 zahvaljujući 2-1 (1-0) pobjedi na gostovanju kod Reimsa do koje je stigao pogotkom u šestoj minuti nadoknade susreta. Strijelac najvažnijeg gola u klupskoj povijesti bio je Emmanuel Bourgaud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Troyes je u posljednjem kolu velikim preokretom sa 3-2 (0-2) svladao Sochaux, a pobjednički gol postigao je u 88. minuti. No, njihov "boravak" u prvoj ligi trajao je tek nekoliko sekundi.

https://twitter.com/search?q=Amiens&src=typd

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, najveći tragičari posljednjeg kola su igrači Lensa, oni su do 88. minute sa 65 bodova držali drugo mjesto koje je izravno vodilo u prvu ligu zahvaljujući 3-1 (2-0) pobjedi protiv Niorta, a nakon gola Troyesa sve do isteka sudačke nadoknade i treće koje vodi u dodatne kvalifikacije, da bi na kraju ostali četvrti pa će i naredne sezone igrati u drugoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U borbi za prvu ligu do posljednjeg kola bio je i Brest, koji je prvenstvo završio na petom mjestu s također 65 bodova, njemu nije pomogla niti visoka 6-2 pobjeda protiv Gazelec Ajaccija u posljednjem kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo