Neugodno iznenađenje za trenera Blackburna

Nogometaši Manchester Cityja, lideri na ljestvici Premiershipa, svladali su Queens Park Rangers s 3:2, minimalnu pobjedu ostvario su i United i Chelsea.

5.11.2011.
23:48
VOYO logo

Napadači momčadi Roberta Mancinija još jednom su bili na visini zadatka. Ovo je bila peta uzastopna utakmica u kojoj su postigli minimalno tri gola u Premiershipu.

Ipak, Cityju nije bilo lako protiv QPR-a. Domaćini su poveli u 28. minuti golom Bothroyda, ali je Edin Džeko u 43. minuti uspio poravnati. David Silva je u 52. minuti dobro naciljao za prednost svoje momčadi. No, u 69. minuti je Heidar Helguson više sretno nego spretno bio strijelac iz blizine za 2:2. Naposljetku pobjedu Građanima donio je Yaya Toure pogotkom glavom u 74. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branitelj naslova Manchester United pobijedio je na Old Traffordu Sunderland s 1:0. Presudio je autogol bivšeg braniča Crvenih vragovaWesa Browna, koji je u prvoj minuti sudačkog dodatka u prvom dijelu nakon kornera sproveo loptu u vlastitu mrežu.

Vrijedi napomenuti kako je uoči utakmice United odao priznanje Alexu Fergusonu, svom najdugovječnijem menadžeru u povijesti, nazvavši sjevernu tribinu po njemu. U nedjelju će Ferguson proslaviti točno 25 godina na klupi Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Frank Lampard je svojim šestim prvenstvenim pogotkom ove sezone osigurao Chelseaju minimalnu pobjedu u gostima kod Blackburna s 1:0.

Zanimljiva situacija dogodila se tijekom susreta. Naime, navijači Blackburna unajmili su avion koji je letio iznad Ewood Parka, s transparentom koji je pozivao na ostavku menadžeru Steveu Keanu zbog loših rezultata koje njihova momčad postiže u posljednje vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od velikih engleskih klubova, najuvjerljiviji je bio Arsenal, koji je kao domaćin pobijedio West Bromwich Albion s 3:0. Robin van Persie načeo je goste u 22. minuti, a potom je upisao dvije asistencije, Vermaelenu u 39. i Arteti u 74. minuti.

Najveće razočaranje priredio je Liverpool, koji je odigrao samo 0:0 na svom Anfieldu protiv Swanseaja. Liverpool je i dalje neporažen kao domaćin ove sezone, ali mu je ovo u šestom nastupu bio već četvrti remi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Darren Bent bio je dvostruki strijelac za Aston Villu, koja je na svom stadionu pobijedila Norwich s 3:2.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo