NEUGODNA ISTINA KOJU JE NETKO TREBAO REĆI: / Bivši Vatreni i zvijezda 'bilih' o glavnom problemu Hajduka - 'Zašto nisu veliki klub?'

Image
Image

Jedan je od rijetkih koji uopće imaju petlje komentirati stanje na Poljudu

14.1.2020.
18:01
VOYO logo

Ne tako davno, Zagrepčanin Fran Tudor bio je na pragu reprezentacije i bio je jedan od najvažnijih igrača Hajduka, a onda je samo nestao. Na koncu je Tudor s tek 24 godine otpušten iz Hajduka i nakon nekoliko mjeseci traženja kluba, ipak se skrasio u poljskom prvoligašu Rakow Czestochowu. Tudor je tamo lijepo dočekan, kao velika zvijezda, bivši reprezentativac i igrač moćnog Hajduka, a tom je prilikom dao intervju za internetsku stranicu poljske nacionalne televizije.

Intervju je podosta opširan, a mi ćemo izdvojiti samo dio u kojem Tudor govori o problemima u Hajduku jer jedan je od rijetkih koji uopće imaju petlje komentirati stanje na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je Tudor je li imao kakvih ponuda dok je bio u Hadjuku, a dao podosta interesantan odgovor. "Bilo je interesa, ali nije to bilo jednostavno razdoblje jer sve se stalno mijenjalo. Predsjednik, sportski direktor, trener. Bilo je dosta turbulencija, puno različitih ideja o igri. Svi su radili prema svojoj ideji i stilu igre pa si se morao tome prilagođavati. No, takav je život. Ja sam samo nogometaš, ne mogu pomicati planine". odgovorio je Tudor.

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Zagreb: Dinamo i Hajduk susreli se u 18. kolu HR Prve lige 16.12.2018., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 18. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Sudac Ivan Bebek, Fran Tudor Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Problem s Brancom?

Tudor je dvije godine egzistirao u Hajduku dok je sportski direktor bio Mario Branco, s kojim je Tudor očito imao nesređene odnose. Razgovor s Poljacima na tu temu tekao je ovako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znate li da je Mario Branco radio u Poljskoj, u Wisli Krakow i u Zaglebiju iz Lubina", pitali su ga Poljaci.

"Da, znam", kratko odgovara Tudor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedilo je protupitanje: "Kako ste surađivao s njim"?

"Radije ne bih o tome pričao", reže ih Tudor. Pitaju ga potom zašto ne želi, a on odgovara, "Ne bi bilo u redu da pričamo o tome", veli Tudor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim, govori o najboljim vremenima provedenim u Hajduku i kaže kako je to bilo pod Damirom Burićem. "Da, ali tada Branco nije bio u klubu, a i predsjednik je bio netko drugi. Onda se sve promijenilo", naglašava Tudor.

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

24.09.2017., Split - Stadion Poljud, Hrvatski Telekom Prva Liga, 10. kolo, HNK Hajduk - NK Lokomotiva. Dejan Radonjic, Fran Tudor. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Hajduk nije veliki klub?

Poljake je zanimalo jesu li promjene u Hajduku stalne... Tudor zanimljivo odgovara. "Da, to je kao da ste cijelo vrijeme na vrtuljku. Jedna sezona je odlična, onda opet propadate pa sve ispočetka", kaže on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljaci tvrde kako Hajduk ima sve da postane veliki i važan klub u ovom dijelu Europe, ali Tudor ima opasku.

"Ima, ali i nema. Problem je što iza kluba ne stoji veliki kapital. Navijači imaju dvadeset posto vlasničkog udjela u klubu i kontroliraju ga u velikoj mjeri, ali navijači nemaju novac za transfere i investicije. Veliki klub mora imati vlasnika s financijskim izvorima", zaključio je Tudor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo