NET.HR DOZNAJE: / Zekić sakrio svoje izabranike od atmosfere koja je u Osijeku dosegla točku usijanja

Image
Foto: PIXSELL/AFP

Osijek je zahvatilo neviđeno navijačko ludilo, a uoči uzvratne utakmice 3. pretkola Europske lige protiv PSV-a u Gradskom vrtu (četvrtak 20.

1.8.2017.
12:29
PIXSELL/AFP
VOYO logo

Naime, nogometaši Osijeka trenutno se nalaze u karanteni gdje su izolirani od medija, navijača, općenito od euforije koja je zahvatila grad na Dravi. Uoči prve utakmice protiv bivšeg prvaka Europe PSV-a u Eindhovenu, koju su Osječani senzacionalno pobijedili 1-0, trener Zoran Zekić donio je važnu odluku zbog dva uvodna loša rezultata u HNL-u u susretima protiv novog prvoligaša Rudeša u Gradskom vrtu (1-1) i remija protiv Istre na Aldo Drosini (1-1), o čemu smo prvi pisali.

NET.HR DOZNAJE: Zoran Zekić donio važnu odluku zbog bolnog prizemljenja, opterećenje na igrače Osijeka veće je nego ikad prije

Prokušani recept

Zekić je bio zabranio sve dolazne pozive prema njemu i igračima, a struka je kluba htjela što bolje pripremiti momčad, analizirati protivnika da bi se što bolje prezentirala država Hrvatska i hrvatski nogomet. Čelnici kluba, također, zamoljeli su tad bili da se malo “olabavi” s press aktivnostima, a sve i samo u svrhu što boljeg razultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ista je priča i sad uoči uzvratne utakmice. Doduše, nismo doznali da li je Zekić ponovno zabranio sve dolazne pozive prema sebi i igračima, ali iz izvora bliskih klubu doznajemo kako je pritisak na igrače Osijeka veliki i kako 17 godina i one čuvene utakmice protiv Slavije nije bilo takvog zanimanja za jedan dvoboj Osijeka, ako se i to može uspoređivati s ovim ludilom što trenutno vlada u gradu na Dravi.

Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

13.07.2017., stadion Gradski vrt, Osijek - Prva utakmica 2. pretkola Europske lige, NK Osijek - FC Luzern. Zoran Zekic. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Uostalom, u klubu su prvi put nakon 17 godina za jednu utakmicu osječkog nogometnog kluba odlučili otvoriti veliku zapadnu tribinu, a to dovoljno govori kakvo je zanimanje za susret protiv PSV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OVAKO NEŠTO U OSIJEKU JOŠ NIJE DOŽIVLJENO: Grad zahvatilo neviđeno navijačko ludilo

Čitav grad priča samo o utakmici

Iz Osijeka nam dolaze informacije kako čitav grad priča samo o utakmici, a nakon rezultata iz prve utakmice, navijači vjeruju kako Osijek može proći PSV. Međutim, svi oni koji išta znaju o nogometu, a Osječani itekako znaju, znaju da je ono u Eindhovenu bilo tek prvo poluvrijeme, a sad će u Gradskom vrtu možda biti još teže upravo zbog pritiska javnosti i aktivnog rezultata. No, apetiti čelnika Osijeka, trenera Zekića i igrača nisu se povećali. Svi su čvrsto na zemlji, znajući tko je i što je PSV.

Naravno, u klubu se zna da je Osijek korak bliže od prolaska u 4. pretkolo Europske lige, što bi bio fantastični rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSV-u financijski ovisi čitava sezona o ovoj utakmici

Ali, da je posao gotov, to nitko niti u primisli nema. Hrabri nogometaši Osijeka svjesni su svega i toga da je ispred njih možda i najtežih 90 minuta karijere. Zekić je, kako doznajemo iz izvora bliskih klubu, odmah nakon pobjede u Eindhovenu počeo spuštati loptu na zemlju da ne bi bilo "nismo znali". Nema nikakve euforije, igračima je drago što grad vrije za njih i što je atmosfera dosegla točku usijanja, ali znaju i kakav ih protivnik čeka. A čeka ih ljuti protivnik!

Protivnik koji će od prve minute nastojati nadoknaditi manjak od jednog gola. Jer, PSV-u financijski cijela sezona ovisi o ulasku u skupine Europske lige. Stoga, njima je pobjeda protiv Osijeka - imperativ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo