NET. HR DOZNAJE: / Poznati hrvatski poduzetnik spasio Istru 1961 od gašenja

Image
Foto: PIXSELL

Poduzetnik pomogao Istri 1961. financijskom injekcijom i spasio klub od propasti, doznaje Net.hr

16.5.2018.
14:13
PIXSELL
VOYO logo

Uprava kluba i gradska uprava grada Pule našli su u zadnji čas rješenje za NK Istru 1961 koja se na kraju spasila od gašenja. Kako Net.hr doznaje, poznati hrvatski poduzetnik Danko Končar pomogao je klubu financijskom injekcijom da se deblokira račun i omogući dobivanje licence za iduću sezonu.

ISTRA 1961 NASTAVLJA BORBU ZA SPAS: ‘Najveći neprijatelj u ovom trenutku je vrijeme koje nemilo curi’

Izvor nam, nadalje, govori kako su Istra i Uprava našli rješenje za spas kluba. Da se to nije dogodilo, klub bi bio izbačen u Treću HNL - zapad, ali obzirom na dugove i stečajni postupak ne bi mu bilo spasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovom financijskom injekcjom odblokirani su računi kluba i omogućeno je dobivanje licence. Igračima će biti isplaćen dio dugovanja, dio zaostataka i sad je na njima da izbore ostanak u HNL-u", ističe izvor Net.hr-a.

Danko Končar je bogat hrvatski poduzetnik i vlasnik Kermas Istre, koji se odavno smatra kraljem kroma. Končar je prije mjesec i pol dana postao strateški partner brodogradilišta Uljanik, a svoji kapital već duže ulaže u nekretnine u Istri, razvija biznis u turizmu i trenutno gradi marinu i prateće sadržaje, u investiciji preko 60 milijuna eura, na atraktivnoj Katarini-Valelungi, u pulskoj luci...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sredstvima koje je Končareva tvrtka uplatila, Istra 1961 je deblokirala račun, izbjegla time stečaj, a igrači i treneri, kao i uposlenici dobiti će ovaj tjedan, kao što smo istaknuli, zaostatke koje već dugo čekaju.

"Istra i Pula tijekom proteklih godina priuštili su mi niz poslovnih i osobnih zadovoljstava. Pomoć nogometnom klubu zbog toga za mene predstavlja ispunjenje moralne odgovornosti koju imam za ovu regiju i njezine ljude", kazao je Danko Končar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo