BAŠ JE POSEBAN LIK / Nepoznati detalji o hrvatskom hit igraču. Bivši dinamovac je totalno drugačiji od drugih; čita knjige, ne voli društvene mreže...

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski branič privukao je dosta pažnje na sebe, prvenstveno zbog visoke odštete, pa onda i zbog činjenice da dolazi iz Dinama

12.7.2022.
10:19
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski nogometaš i nekadašnji mladi hrvatski reprezentativac, Bartol Franjić, prešao je početkom ljetnog prijelaznog roka u Wolfsburg za barem 7.5 milijuna eura. Na njemu je inzistirao novi trener slavnog bundesligaša, Niko Kovač, a potpisao je na pet godina.

Hrvatski branič privukao je dosta pažnje na sebe, prvenstveno zbog visoke odštete, pa onda i zbog činjenice da dolazi iz Dinama. Dinamo je njemačkoj ligi dao, samo nedavno, Joška Gvardiola, Danija Olma, Kristijana Jakića, a ranije su tamo otišli Borna Sosa i Josip Brekalo, sve redom vrhunski mladi igrač. Upravo zato je ugledni Kicker odlučio malo bolje predstaviti Franjića njemačkoj javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kicker je otkrio malo poznate detalje o hrvatskom nogometašu. "Hrvat se predstavlja kao drugačiji profesionalac. Drugačiji je od ostalih nogometaša kod kojih društvene mreže igraju važnu ulogu. Bartola Franjića ne može se pronaći ni na jednoj platformi na kojima se igrači predstavljaju i pokazuju kako je živjeti kao zvijezda. Neki manje, neki više, a Franjić ništa", pišu tako Nijemci.

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

'Ne želim visiti na mobitelu'

Franjić je objasnio i zašto je ugasio društvene mreže. "Prije tri mjeseca sam ugasio Instagram. Ne želim toliko visiti na mobitelu, ne treba mi... Čitam i knjige", rekao je Franjić, čije riječi prenosi Kicker, uz opasku kako voli slobodno vrijeme provoditi s obitelji i prijateljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističu zatim njegovu polivalentnost i navode kako je bio nasljednik Gvardiola u Dinamu.

"U Wolfsburgu je otvorio novo poglavlje. Defenzivni vezni, središnji branič ili bočni igrač, Franjić je svoju kvalitetu pokazao na svim pozicijama. Iako je prošle sezone u Dinamu, kao nasljednik Joška Gvardiola koji je otišao u RB Leipzig, prvenstveno igrao na lijevoj strani, draže mu je igrati u sredini", piše Kicker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Franjić kaže kako mu je dolazak u Bundesligu, odnosno u Wolfsburg, nova dimenzija i veliko iskustvo, a opisao je i kakav igrač. "Agresivan sam igrač, kao što defenzivni veznjak mora biti. Također, rado imam loptu u nogama", veli Franjić.

"Prethodnik Gvardiol će mu biti uzor. On je u Leipzigu imao odličnu debitantsku sezonu u Bundesligi i Ligi prvaka. Franjić ne želi zaostajati za 20-godišnjakom", navodi Kicker, a Franjić poentira: "Joško je fantastičan igrač, to je dokazao u Leipzigu, a isto želim i ja učiniti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo