NEOPJEVANI JUNAK KATALONSKOG DIVA: / Svi pričaju o Messiju, a zapravo je jedan drugi igrač Barce briljirao na Stamford Bridgeu

Image
Foto: AFP

Pokupio je Argentinac svu slavu, iako je jedan drugi igrač Barcelone zapravo briljirao.

21.2.2018.
7:47
AFP
VOYO logo

U sinoćnjem derbiju nogometne Lige prvaka Chelsea i Barcelona su odigrali 1-1 Barcelona je u Londonu imala veći posjed lopte, no domaćin je imao bolje prilike.

Zanimljivo je da Katalonci u prvom poluvremenu nisu uputili niti jedan udarac u okvir suparničkog gola, dok je Chelsea dva puta uzdrmao okvir gola. I to oba puta Willian. Raspoloženi Brazilac je u 34. minuti pogodio vratnicu preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora, a isto je učinio i u 41. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neopjevani junak Barce

U 62. minuti Willian je dočekao 'treću sreću'. Ponovo je pucao s ruba kaznenog prostora i ovoga puta pogodio. Barcelona je izjednačila u 75. minuti golom Lionela Messija nakon velike pogreške Andreasa Christensena. Dodavanje danskog braniča presjekao je Andreas Iniesta gurnuvši loptu prema Messiju koji takve 'poklone' ne propušta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to prvi pogodak Messija protiv Chelseaja nakon devet utakmica i 730 minuta. Pokupio je Argentinac na taj način svu slavu, iako je jedan drugi igrač Barcelone zapravo briljirao u utorak navečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Sergio Busquets dominirao je veznim redom. Ukupno je imao 139 pokušaja dodavanja, od čega ih je 128 pronašlo svoju metu. Niti jedan drugi igrač Barce ove sezone u niti jednoj utakmici u svim natjecanjima ne može se pohvaliti sličnom brojkom. Također, osvojio je šest duela te je imao 152 dodira s loptom. Uputio je jedno ključno dodavanje, a od 12 dugih lopta, 11 ih je bilo uspješnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj neopjevani junak Barcelone po tko zna koji put pokazao je koliko je bitan momčadi čiji je neizostavan član posljednjih deset godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo