NENAD GRAČAN U PROBLEMIMA: / Uoči početka kvalifikacija za Euro ostao bez dva važna igrača

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Dinamovi igrači Filip Benković i Ivan Fiolić zbog ozljeda će propustiti početak kvalifikacija za U-21 Europsko prvenstvo 2019.

28.8.2017.
13:41
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatsku U-21 reprezentaciju očekuje gostovanje u Molodaviji 31. kolovoza, gdje će započeti novi kvalifikacijski ciklus, a 4. rujna će Gračanovi izabranici u austrijskom Gleisdorfu odigrati prijateljsku utakmicu protiv domaće reprezentacije. Oba će dvoboja propustiti Dinamovi stoper Filip Benković i veznjak Ivan Fiolić, a izbornik je odlučio jedno upražnjeno mjesto popuniti pozivom Marinu Pongračiću, igraču RB Salzburga.

ČAČIĆ O NAPADU NA DINAMOVA SAVJETNIKA: ‘Pucanj na Mamića je pucanj na sve nas. Svi smo u banani’

Pratili ga godinu dana

"Radi se o igraču koji je dosta mlad bio u našem procesu, u kampovima, a poslije se malo izgubio. No, zadnjih godinu dana ga pratimo. Sad je iz Muenchena prešao u Salzburg, gdje dvije utakmice igrao standardno, i želja nam je da vidimo kako će funkcionirati", rekao je Gračan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAMARIĆ PROGOVORIO O BIVŠIMA: ‘Rijeka može proći skupinu, a ovo s Dinamom se moralo dogoditi, to je zakon velikih brojeva’

Na njegovom popisu su Josip Posavec (Palermo), Fran Karačić (Lokomotiva), Borna Sosa (Dinamo), Duje Ćaleta-Car (RB Salzburg), Ivan Šunjić (Lokomotiva), Nikola Vlašić (Hajduk), Andrija Balić (Udinese), Ante Ćorić (Dinamo), Alen Halilović (Las Palmas), Karlo Letica (Hajduk), Petar Bočkaj (Osijek), Lovro Majer (Lokomotiva), Nikola Katić (Slaven Belupo), Nikola Moro (Dinamo), Josip Brekalo (Stuttgart), Toma Bašić (Hajduk), Luka Ivanušec (Lokomotiva), Marin Jakoliš (Admira Wacker), Petar Bosančić (Hajduk) i Marin Pongračić (RB Salzburg).

Jednostavnije nego što je bilo u prošlom ciklusu, ali...

Hrvatska je u kvalifikacijskoj skupini s Moldavijom, Češkom, Grčkom, Bjelorusijom i San Marinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

23.03.2017., Nedelisce- Prijateljska nogometna utakmica izmedju Hrvatske (U21) i Slovenije (U21). Nenad Gracan. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

"Kad se gleda na papiru, to izgleda jednostavnije nego što je bilo u prošlom ciklusu, ali ne treba podcjenjivati nijednu reprezentaciju. Tu je Češka koja je nositelj naše skupine, tu je vrlo neugodna Grčka, Moldavija i Bjelorusija mogu iznenaditi. No, naša su očekivanja velika, postoji velika ambicija i motiv. Ovo je generacija koja je već bila na završnici europskog i svjetskog prvenstva, talentirana generacija. Puno je igrača rano otišlo u inozemstvo, gdje se nije lako nametnuti. Mi ćemo ih kroz ove utakmice i ovu reprezentaciju pokušati vratiti u nogometni život, tako da njihov talent pretvorimo i u uspjeh", istaknuo je Nenad Gračan te najavio s kakvim će se suparnikom njegovi igrači sudariti 31. kolovoza (19 sati) u Kišinjevu.

"Moldavija je momčad koja igra dosta direktno, koja traži agresivnu igru, koja je je jaka u prekidima, s visokim i snažnim igračima. No, s obzirom na kvalitetu koju imamo, ako se postavimo organizirano i ozbiljno, moramo tražiti pobjedu i prva tri boda."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za dvoboj s Austrijom Gračan će možda i proširiti reprezentativni kadar.

'Protiv Austrije ćemo probati igrače koji su manje u kontinuitetu'

"Možda ćemo aktivirati još koji poziv. Protiv Austrije ćemo probati igrače koji su manje u kontinuitetu, koji manje igraju, da vidimo u kakvom su stanju, jer nam je to važno za utakmice koje nam dolaze u listopadu i studenom", zaključio je izbornik mlade reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moldavija i Bjelorusija su pobjedama nad San Marinom otvorili kvalifikacijski ciklus u skupini 1, dok će Hrvatska nakon gostovanja u Kišinjevu, do kraja 2017. godine odigrati još tri utakmice: 5. i 9. listopada će u Varaždinu ugostiti Bjelorusiju i Češku, a 8. studenoga gostovati u San Marinu.

Iz svake od devet kvalifikacijskih skupina samo će pobjednici izboriti izravan plasman na Europsko prvenstvo koje će se 2019. igrati u Italiji i San Marinu, dok će četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije izboriti mjesto u doigravanju za posljednja dva mjesta na finalnom turniru, koji će se odigravati od 16. do 30. lipnja 2019. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo