NENAD GRAČAN SLUŽBENO VIŠE NIJE TRENER MLADE REPREZENTACIJE: / Tko će biti njegov nasljednik i sjesti na vruću klupu?

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Gračan je bio u opasnosti od otkaza i nakon Europskog prvenstva, no u Savezu su izglasali njegov ostanak, da bi ga ipak na kraju razriješili dužnosti

11.9.2019.
17:18
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Službeno je. Nenad Gračan više nije izbornik hrvatske U-21 reprezentacije. Nakon razočaravajućeg poraza od Škotske Gračan je ponudio ostavku, a Hrvatski nogometni savez na svojim je stranicama objavio da ju je prohvatio. HNS će tako morati potražiti novog kandidata za klupu mladih Vatrenih.

Image
ŠTO SE DOGAĐALO NA SINOĆNJEM DRAMATIČNOM SASTANKU? /

Operativac HNS-a objasnio nam je odluku koja je odjeknula Hrvatskom

Image
ŠTO SE DOGAĐALO NA SINOĆNJEM DRAMATIČNOM SASTANKU? /

Operativac HNS-a objasnio nam je odluku koja je odjeknula Hrvatskom

Gračan je bio u opasnosti od otkaza i nakon Europskog prvenstva, no u Savezu su izglasali njegov ostanak, da bi ga ipak na kraju razriješili dužnosti. Kao zamjena mu je bio projiciran trener Lokomotive Goran Tomić, tako da nema sumnje da će on ući u krug favorita za nasljednika Gračana na klupi U-21 reprezentacije. O toj temi za Net.hr progovorio je i prvi operativac HNS-a Marijan Kustić:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Još uvijek se ne zna tko će biti izbornik. To je na izvršnom odboru i on će odlučiti, odnosno donijet će sigurno najbolju moguću odluku za sve. Nakon konzultacija siguran sam da će odluka o novom izborniku biti najpovoljnija za sve, za Hrvatsku i mladu reprezentaciju", rekao je Kustić.

Cijeli intervju s Kustićem možete pročitati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica koja je košatala Gračana

Hrvatska U-21 reprezentacija u utorak navečer na Šubićevcu u Šibeniku nije imala sreće u u dramatičnoj kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2021. protiv Škotske 2:1, iako je vodila do 80. minute.

Momčad Nenada Gračana, u kojoj više nema zvijezda poput Nikole Vlašića, Duje Ćaleta-Cara, Alena Halilovića i Josipa Brekala, odlično je otvorila utakmicu i povela već u 10. minuti. Nikola Moro, igrač za kojeg neki govore kako bi mogao biti i nasljednik Luke Modrića, je odlično ubacio s desne strane, a njegov novi suigrač iz Dinama Sandro Kulenović lijepo glavom pogodio sami kut za 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kako je utakmica sve više odmicala Škoti su igrali sve bolje i bili sve opasniji. To se u zadnjoj fazi utakmice i materijaliziralo na konto Škota.

U 81. minuti Middleton je dodao McLennanu koji je primio loptu iskosa s desne strane. Kalaica je oklijevao i nije izašao pravovremeno u blok i McLennan je krasnim udarcem pogodio suprotni Šemperov kut za 1:1. Izjednačujući gol je potpuno presjekao Hrvatsku čija igra u sekundi raspala i tada se vidjelo da to neće biti dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škoti su nanjušili priliku i potpuno okrenuli utakmicu minutu prije kraja. Neugodni Hornby je pobjegao Borni Sosi, ali ga je Stuttgartov bek uspio sustići i blokirati njegov udarac. U nastavku akcije lopta je došla do McCroriea koji je centrirao, a McLennanov udarac glavom nekako se provukao, dosta sretno i spretno, ispod Šempera u gol za konačnih 1:2.

Tako je Hrvatska upisala poraz u premijernom nastupu u kvalifikacijama za Euro u kojima će, osim sa Škotskom, u skupini igrati još sa Češkom i Grčkom, momčadima s kojima je igrala i u zadnjem ciklusu. Tu su još uz spomenute i Litva i San Marino, a na Euro će ići pobjednici skupina i najbolja drugoplasirana momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preostalih osam drugoplasiranih reprezentacija igrat će dodatne kvalifikacije. Vrijedi spomenuti kako se U-21 Euro igra u Sloveniji i Mađarskoj.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo