Bliži mu se kraj? / Nenad Bjelica raspištoljio se na press konferenciji i bocnuo upravu: 'Nekad nemaš izbora'

Image
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Bjelica je preuzeo Osijek u rujnu 2020. nakon što momčad nije uspjela pobijediti u prva tri kola novog prvenstva.

6.5.2022.
13:56
Davor Javorović/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Osijeka u nedjelju dolaze na Maksimir gdje će odigrati derbi protiv vodeće momčadi prvenstva, Dinama. Prije samo nekoliko kola Osijek se nalazio u 'mat' poziciji, vodili su prvenstvo i izgledali najstabilnije od svih konkurenata za naslov.

Ipak, momčad Nenada Bjelice malo se 'spotaknula' u posljednjim kolima i sada su trećeplasirana momčad Prve HNL. Osim toga, rastu tenzije između trenera Bjelice i uprave kluba, što će možda dovesti i do raskida njihove suradnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve što sam nastavio rekao sam u interesu Osijeka. Rođen sam u osječkoj bolnici, zaigrao za klub, dva puta ga spašavao odlascima u Europu, poslao najbolji hrvatski nogometaš s ovim klubom, napravio najveće uspjehe, a isto tako i kao trener.

"Ako ja ne želim ovom klubu dobro, onda ne znam tko želi. Ne znam što je sve došlo do najvećeg vlasnika, ali nije ni važno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da je stjeran u kut

Bjelica je preuzeo Osijek u rujnu 2020. nakon što momčad nije uspjela pobijediti u prva tri kola novog prvenstva. S druge strane, na kraju sezone završili su uvjerljivo na drugom mjestu prvenstva sa 77 bodova, osam manje od prvaka Dinama i čak šesnaest više od treće Rijeke.

"Neću pričati u rukavicama kao dosad," nastavio je Bjelica. "Objasnit ću sve što sam nekako provukao, ali ne prošli tjedan, nego mjesecima, tjednima, o utjecajima razno raznim, o nekim utjecajima i anomalijama unutar kluba, ali ja sam o svemu tome razgovarao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon godinu i pol dana se nije pomaklo jedan milimetar i više nekad nemaš izbora. Neću pričati u rukavicama, nego konkretno kao što sam pričao s predsjednikom kluba. A pitanja o priopćenju nisu za mene, nego za one koje su pisali priopćenja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo