NENAD BJELICA OBAVIO MEGATRANSFER: / Slavni golgeter i bivši napadač Vatrenih stigao u Osijek i to potpuno besplatno

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Za A reprezentaciju Hrvatske debitirao je krajem svibnja 2017. na prijateljskoj utakmici s Meksikom u Los Angelesu

13.2.2021.
11:09
Profimedia
VOYO logo

Kako je trener Nenad Bjelica i najavio, tijekom protekle večeri potpis na ugovor s Osijekom stavio je povremeni hrvatski reprezentativac 31-godišnji Ivan Santini, stoji na službenim stranicama kluba.

Nakon što je raskinuo suradnju s kineskim JS Suningom u koji je došao u ljeto 2019. iz Anderlechta u transferu vrijednom pet milijuna eura, odlučio je karijeru nastaviti u Gradskom vrtu. Trenutna mu je vrijednost na Transfermarktu 2,8 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svojedobno je u redovima kluba iz Bruxellesa rođeni Zadranin ostvario vrlo zapažen učinak, baš kao i prije toga u Standardu iz Liegea i Kortrijku. Igrajući u tim belgijskim momčadima ovaj je robusni napadač (190 cm) u 151 nastupu postigao 63 pogotka, od toga 51 u Jupiler Pro League u 101 dvoboju.

Nešto manje od dvije godine (2016. – 2018.) naš je novi član proveo i u jakoj francuskoj Ligue 1, u redovima Caena, zabivši 27 golova u 75 odigranih utakmica. Dodajmo da je Ivan, prije odlaska u Belgiju, jednu sezonu odradio i u njemačkom bundesligašu Freiburgu s 24 susreta i jednim zgoditkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Caen's Croatian forward Ivan Santini scores a goal during the French L1 football match Caen vs Monaco, on May 6, 2018 at the Michel-d'Ornano stadium in Caen. / AFP PHOTO / CHARLY TRIBALLEAU

Upisao pet nastupa za A reprezentaciju

Prije odlaska u inozemstvo, Santini se iskazao i u HNL-u kao vođa napada nekadašnjeg zadarskog prvoligaša. U njegovom dresu zabilježio je 64 nastupa, a suparničku mrežu u tom je razdoblju zatresao 26 puta. Zanimljivo je istaknuti kako je triput bio strijelac i u ogledima s Osijekom. Na kraju, u kineskom Suningu, čiji je donedavno bio član, odradio je 31 službeni nastup, a zabio je u 13 navrata. Posljednji puta je za taj klub zaigrao sredinom studenoga prošle godine. Za A reprezentaciju Hrvatske debitirao je krajem svibnja 2017. na prijateljskoj utakmici s Meksikom u Los Angelesu, kada je u nacionalnoj vrsti prvi puta bio i naš kapetan Mile Škorić. Nakon toga, Santini je još četiri puta nastupio u dresu s državnim grbom, zaključno s riječkim ogledom protiv Jordana u listopadu 2018. pod izborničkom palicom Zlatka Dalića.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Olympique de Marseille's Japanese defender Hiroki Sakai (L) vies for the ball with Caen's Croatian forward Ivan Santini (R) during the French L1 football match between Caen (SM Caen) and Marseille (OM), on April 30, 2017, at the Michel d'Ornano stadium, in Caen, northwestern France. / AFP PHOTO / JEAN-FRANCOIS MONIER

Brat Krševan je također bio u Osijeku

Naše najnovije pojačanje se obvezalo na vjernost Osječanima do kraja ove natjecateljske godine, nakon čega će se ponovno razgovarati i o mogućem produženju kontrakta. S obzirom na svoju igračku reputaciju, klubove u kojima je igrao i nagomilano iskustvo, Ivan bi mogao i trebao značajno pomoći Bjeličinim izabranicima u borbi za ostvarenje rezultatskih ciljeva. Njegovo predstavljanje u Gradskom vrtu će biti upriličeno tijekom idućega tjedna, a ne smijemo zaboraviti kako smo u našim redovima već imali njegova brata Krševana, koji je jedno vrijeme čuvao osječku mrežu. Ne dvojimo da je i on mlađem Santiniju savjetovao da je NK Osijek pravi izbor u svakom pogledu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo