DINAMOV STRATEG BEZ ZADRŠKE KRITIZIRAO VATRENE: / 'Svih šest pogodaka koje smo primili bili su apsolutno branjivi'

Image
Foto: PIXSELL, Igor Kralj

Bjelica smatra da treba zaboraviti ono što je bilo u Rusiji i osvijestiti se

12.9.2018.
15:10
PIXSELL, Igor Kralj
VOYO logo

Gotovo da nema stručnjaka u Hrvatskoj koji nije dao svoje viđenje utakmice Španjolske i Hrvatske odigrane sinoć u Elcheu u kojoj su Vatreni upisali najteži poraz u povijesti, a svoj sud dao je i strateg Dinama.

"Odličan naš početak s neuobičajeno puno pogrešaka Španjolaca u izgradnji napada što je njihova jaka strana. Mi smo im jako dobro radili visoki presing i stvorili tri šanse, no nakon što smo primili prvi gol utakmica je otišla u drugom smjeru. Raspali smo se po svim linijama, izgledalo je to jako loše. Šteta, dva mjeseca nakon najboljeg doživjeli smo i najgori rezultat", rekao je Dinamov trener Nenad Bjelica za Jutarnji list u analizi poraza Hrvatske od Španjolske 6:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Međutim, netko je rekao da ne zaboravimo da smo prije samo dva mjeseca bili drugi na svijetu. Ja baš kažem da treba zaboraviti to SP i drugo mjesto, jer što ga prije zaboravimo i osvijestimo se, to ćemo prije ponovno biti bolji. Ne smijemo zaboraviti što nas je krasilo u Rusiji, što je bio naš forte: maksimalna disciplina, odgovornost i zajedništvo, agresivnost. Bez toga se ne može izbjeći poraz i protiv puno slabijih momčadi od Španjolske."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi pogotci bili su branjivi

"Svih šest pogodaka koje smo primili bili su apsolutno branjivi. Nijedan gol nije bio fenomenalan. Nije Ramos nadskočio Vidu pa da mu kažeš svaka čast, čestitam, nego nije niti trebao skočiti. Da ne analiziram sada svaki gol, Brozović ne isprati igrača kod prvog, Perišić ne pomogne Pivariću kod trećeg... Nedostajala nam je doza odgovornosti u igri, zajedništva i discipline koju smo imali na Mundijalu."

"Španjolska je među tri najbolje reprezentacije svijeta, trenutno je u izgradnji, pod novim izbornikom, ali ima tri ili četiri vrhunska nogometaša za svaku poziciju, od golmana, obrambenih, veznih igrača, krila i napadača, dok su nama nedostajala sedmorica sa SP-a: Subašić, Vrsaljko koji je izašao u 20. minuti, Lovren, Strinić, Rebić, Kramarić i Mandžukić, sve stožerni igrači. Imali smo potpuno novu obranu, za posložiti sve linije s novim licima treba vremena, ali s ovakvom dozom odgovornosti i agresivnosti bilo bi nam teško i protiv lošijih od Španjolaca. Koji su sami sebi pucali u nogu uoči SP-a, smjenom izbornika, ali posjeduju iznimno visoku kvalitetu, talentirane igrače koji igraju poletno i moderno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na vrh se teško popeti, ali zadržati tamo još teže. Bilo nam je jasno da neće biti lako, zato nam je možda ovaj šamar i dobro došao, u natjecanju koje se doživljava prijateljskim pa neće ostaviti posljedice po plasman na Euro."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo