Play ponuda

NEKI NIKAD NE NAUČE: / Palermo je istog trenera smijenio već treći puta ove sezone

Image

Koliko god nevjerojatno zvučalo, vijest prenose mnogi svjetski mediji, no za službenu potvrdu trebat će još neko vrijeme pričekati.

8.3.2016.
18:31
Play ponuda

Kako bilo, informacija kazuje da Giuseppe Iachini više nije trener talijanskog prvoligaša Palerma, a to znači da s istog mjesta šefa struke momčadi odlazi ove sezone već treći puta. Ako se, pak, pitate koliko je promjena trenera kontroverzni vlasnik Palerma Maurizio Zamparini u ovoj sezoni izveo, odgovor je - sedam.

Ovoga je puta Iachiniju presudio niz od sedam uzastopnih utakmica bez pobjede ili, riječima vlasnika kluba, odbijanje odbacivanja gubitničkog mentaliteta, što se treba prevesti kao inzistiranje na igranju momčadi u istoj formaciji bez hrabrosti da utakmicama pristupi na drugačiji način. Postoje i informacije koje kazuju da Zamparini traži Iachinijev ostanak na klupi, no da je ovom prekipjelo do te mjere da se više ne vidi kao suradnik čovjeka koji trenere mijenja i prije no što ovi pošteno zasjednu na klupu.

Previše se okuražio

Iachini je prvi puta ove sezone smijenjen u studenom prošle godine i to u korist pristiglog Davidea Ballardinija. Trajao je ovaj samo sedam utakmica da bi Zamparini odlučio kako mu je bolje bilo pod vodstvom Iachinija. Vrativši se na mjesto šefa struke nogometne momčadi, očito osokoljen, Iachini je pogriješio tražeći vlasnika kluba da momčad ojača novim igračima. Zamparinijeva reakcija bila je vraćanje Ballardinija na mjesto trenera samo tri dana nakon što su mu pokazana izlazna vrata kluba.

Kako je Ballardiniju bilo u nastavku izvršavanja dužnosti najbolje će reći podatak o gubljenju autoriteta u tolikoj mjeri da sa igračima koje vodi nije imao nikakvu komunikaciju, a njegova zamjena bio je - ponovno Iachini, čije je imenovanje novim/starim trenerom bilo 33. otkad je Zamparini 2002. godine preuzeo vođenja kluba.

Izdržao 57 dana

U svom je trećem mandatu na klupi kluba za kojeg je i nastupao od 1994. do 1996. godine Iachini ovaj puta izdržao 57 dana, odnosno devet utakmica. Njegova moguća zamjena? Spominje se, za ne povjerovati, Ballardini.

Iachini, Davide Ballardini, Fabio Viviani, Giovanni Tedesco i Giovanni Bosi u ovoj su sezoni vodili Palermovu momčad. Neki i više puta. Bio je tu i Guillermo Schelotto, no ne i kao trener pod tim, službenim nazivom.

Play ponuda
Play ponuda