NEKADAŠNJI STRAH I TREPET PREMIER LIGE NAKLONIO SE MODRIĆU: / Objasno zbog čega je Hrvat bolji od Gerrarda, Lamparda, Scholesa...

Image
Foto: AFP

Opisao je svoja iskustva s najboljim veznim igračima protiv kojih je igrao

29.4.2020.
17:34
AFP
VOYO logo

Teško da bi moderni nogomet podnio još jednog Joeya Bartona. Engleski veznjak postao je nogometna ikona, ne pretjerano zbog svojih finesa na terenu, već upravo obrnuto.

U igračkim danima "krasio" da je nezgodan temperament. Bio je grubijan kojem nije bilo strano iz šešira izvući pokoji prljavi trik. Bartona su mnogi mrzili, ali činjenica je da je dugo taj engleski grubijan igrao na visokom nivou. Proveo je svoju karijeru po uglednim klubovima poput QPR-a, Manchester Cityja, Rangersa, Marseillea i Newcastlea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barton je igrao protiv najvećih nogometnih imena svog doba, a najteže mu je bilo, kako kaže, igrati protiv Luke Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sretan sam jer sam igrao protiv velikih imena svakog premierligaškog kluba. Tako sam protiv Roya Keanea igrao pred kraj karijere kada nije bio tako kvalitetan box-to.box igrač kao u ranijim danima u Manchester Unitedu i Nottingham Forrestu. Bio je više pozicijski veznjak, ali fenomenalan u tome što je radio i kako se prilagođavao igri", rekao je Barton za Football CFB Podcast.

Image
ENGLESKI GOLMAN OTKRIO U ČEMU JE TAJNA SLAVENA BILIĆA: /

'Upravo po tome vidite da je vodio velike klubove'

Image
ENGLESKI GOLMAN OTKRIO U ČEMU JE TAJNA SLAVENA BILIĆA: /

'Upravo po tome vidite da je vodio velike klubove'

'On je bio na elitnoj razini'

Opisao je svoja iskustva s najboljim veznim igračima protiv kojih je igrao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Scholes je pak bio igrač kojeg je bilo jako teško pratiti. Čuvaš ga i onda odigra preciznu dijagonalu od 45 metara. Bio si proklet ako si ga pratio i ako nisi. Gerrard je imao nevjerojatnu fizičku moć, mogao je užasno puno trčati i mogao je sve. Lampard je pak bio sjajan u zabijanju golova. Njegov golgeterski učinak u Chelseaju govori sam za sebe. Makelele je pak za mene bio najbolja četvorka na svijetu u to vrijeme, dok je Vieira bio jednostavno moćan. Mogao bih tako nabrajati...Ali onaj protiv kojeg sam imao sreće igrati dok je bio na vrhuncu je Luka Modrić dok je bio u Spursima. Sjećam se da sam prilikom izlaska terena tada pomislio kako je najbolji protiv kojeg sam igrao u Premier ligi. Pomislio sam kako je on igrač koji je na potpuno drugoj razini i na ljeto je potpisao za Real", ispričao je Barton.

"Iskreno, moglo se vidjeti kako je na elitnoj razini, što je i dokazao svime što je osvojio. Tako da je on najbolji protiv kojeg sam ikad igrao", zaključio je 37-godišnji Barton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo