NEKAD OMILJENA DEVETKA, A DANAS OMRAŽENI ŠEF NOGOMETA: / Ima li Šuker budućnost u HNS-u?

Image
Foto: PIXSELL

Bio je jedan od najomiljenijih Hrvata, a sada je postao, blago rečeno, ne baš omiljeni šef nogometne organizacije

28.12.2018.
17:03
PIXSELL
VOYO logo

Postoji razina bahatosti koju raznorazne političke i ine funkcionerske pojavnosti dosegnu kad osjete da je sustav u kojem djeluju došao do razine besmisla dovoljne da svaki njihov potez prođe nekažnjeno. Najčešće se to događa s lokalnim moćnicima i manjim uhljebima koji to osjete na razini lokalne jedinice u kojoj djeluju pa onda odluče demonstrirati svoju moć, koja je zapravo nemoć zatrovanog hrvatskog sustava, na način na koji to samo oni znaju.

Neki, poput jednog istaknutog političara od prije par godina, vole priupitati obične smrtnike onu poznatu "znate li vi tko sam ja", misleći pritom da njihov utjecaj nadilazi onih troje ili četvero gurača papira koje su si u dogovoru s kumom ili rodijakom postavili u ured kako se ne bi morali zamarati dosadnom birokracijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, tome nije tako, ali osjećaj i situacija koju su si stvorili, sama činjenica da su uspjeli doći do razine na kojoj se nalaze bez stvarnih kompetencija, u njihovim glavama daje im za pravo da misle kako su nedodirljivi za sve, osim za one njihove sorte. Javnost, dakle, nije netko koga se posebno plaše jer ona ih je na kraju i postavila tu gdje jesu, bilo direktno ili indirektno.

Davor Šuker, nekada ubojita devetka hrvatske nogometne reprezentacije i jedan od najplemenitijih napadača kojeg su brojne generacije imale prilike gledati danas je sinonim za sve ono što nije dobro u hrvatskom nogometu. Čovjek zbog kojeg su djeca u Africi nosila dresove Vatrenih postao je, blago rečeno, ne baš popularni šef krovne nogometne organizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Croatian President Kolinda Grabar-Kitarovic (L) and former Croatia's player Davor Suker attend the Russia 2018 World Cup final football match between France and Croatia at the Luzhniki Stadium in Moscow on July 15, 2018. / AFP PHOTO / Kirill KUDRYAVTSEV / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS

Potez koji bi mu mogao presuditi

Prije nekoliko dana u medijima se pojavila vijest za koju se činilo da je od iznimne važnosti za hrvatski nogomet. Prema navodima objavljenim u Sportskim novostima Kinezi su ponudili HNS-u besplatno izgraditi stadion. Besplatno, ali uz inzistiranje na tome da se stadion konstruira na zemljištu koje će nuditi i mogućnost građenja dodatnih kompleksa poput hotela i trgovačkih centara. Izgradili bi nacionalni stadion u Zagrebu i glavni kamp akademije u Rijeci.

"Nemaju nikakvog skrivenog motiva. Kinezi imaju svoje interese, ali puno je veća korist za Hrvatsku", istaknuo je nekadašnji ministar turizma, a danas savjetnik ministra Garija Cappellija te vanjski suradnik HNS-a zadužen za izradu strategija, Ivan Herak i zaključio kako vjeruje u realizaciju projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda, svega nekoliko sati kasnije, stigao je demantij iz HNS-a. Oni tvrde da nisu zaprimili nikakvu službenu ponudu, a nisu propustili ni zaprijetiti "pojedincima kako će odgovarati zbog širenja dezinformacija". Međutim, u međuvremenu je Index.hr objavio dokumente za koje tvrde da dokazuju da je HNS obmanuo javnost.

Image
Foto: Pixsell
Image
Foto: Pixsell

20.05.2016., Zagreb, stadion Maksimir - Trening hrvatske nogometne reprezentacija na pomocnom igralistu Hitrec Kacian. Zdravko Mamic, Davor Suker. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Oslabio je utjecaj dugodišnjeg najmoćnijeg čovjeka hrvatskog nogometa i vlada iz sjene, danas bjegunca. S tim slabljenjem utjecaja pojavile su se i nove struje, one koje će i prije nego što mislimo postojeću garnituru HNS-a zamijeniti novim kadrovima. Kao Šukerov nasljednik tako najbolje kotira HDZ-ova saborski zastupnik Marijan Kustić, uz kojeg je i novi predsjednik zagrebačkog nogometnog saveza Tomislav Svetina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo