NE STIŠAVA SE BURA ZBOG SUĐENJA U KUPU: / Sportski direktor Rijeke predložio kako vratiti izgubljeno povjerenje u suce

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Srećko Juričić objasnio je kako smatra da sudac nije dorastao zadatku

5.4.2018.
17:05
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Rijeke sinoć su se oprostili od obrane jednog od dva trofeja kojeg su osvojili prošle godine. Dinamo ih je eliminirao u polufinalu Kupa s uvjerljivih 3:0, a kao što to često biva u Hrvatskoj nakon velikih derbija, nakon utakmice se najviše pričalo o sucu utakmice Mariju Zebecu. Riječani su smatrali kako su žestoko oštećeni.

SUDAC ZEBEC NA UDARU BRADARIĆA I MATRLJANA: ‘Sram te bilo, đubre jedno, smeće, doći ćeš ti u Rijeku, j*** ćemo ti mater’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova kritika iz Rijeke

Sportski direktor Rijeke Srećko Juričić kritizirao je suca u izjavi za službenu stranicu kluba s Rujevice.

"Moram konstatirati da sudac na utakmici polufinala Kupa Hrvatske nije dorastao zadatku i da je očitim pogreškama upropastio, jednu potencijalno, lijepu sportsku predstavu. Nimalo ne umanjujući pritom zasluženu pobjedu Dinama, događaji na spomenutoj utakmici, baš kao i na posljednjoj utakmici protiv Hajduka u Splitu, te na brojnim drugim utakmicama u kojima su i Rijeka, a i drugi klubovi bili oštećeni, potvrđuju da je nužno da se u sudačku organizaciju mora uvesti produktivniji sustav funkcioniranja", izjavio je Srećko Juričić nakon ogleda u Zagrebu koji smatra da zna kako se može vratiti povjerenje u suce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KEK BIJESAN ODJURIO S PRESICE: ‘Nije lijepo kad ti se glavni sudac na kraju utakmice smije u lice’

"Izgubljeno povjerenje sudačka organizacija može povratiti uz sustavne promjene i kvalitetnu tehničku podršku u smislu VAR sustava i slično. Nužno je da se na pravi način vrednuje kvaliteta suđenja, da najbolji suci sude najvažnije utakmice, i da klubovi aktivno sudjeluju u kontroli sustava. To je onda jedini put da i naša sudačka organizacija iznjedri pojedince koji će konkurirati na međunarodnoj sceni", zaključio je Srećko Juričić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo