NE MOŽE ON BEZ NOGOMETA: / Maradona se vratio i preuzeo jedan od najstarijih klubova na svijetu

Image
Foto: Profimedia

Trenutno su na dnu tablice Prve lige, sa samo jednim bodom iz pet utakmica.

6.9.2019.
8:24
Profimedia
VOYO logo

Diego Maradona potpisao je u četvrtak ugovor s argentinskim klubom Gimnasia y Esgrima i time se vratio raditi u svoju domovinu prvi put nakon 2010. godine.

"Zvijezda svjetskog nogometa Diego Armando Maradona potpisao je ugovor i novi je trener Gimnasie", kratko je objavio klub dodajući da dogovor s Maradonom vrijedi do kraja tekuće sezone. Legendarni Maradona, jedan od najvećih nogometaša u povijesti, zadnji trenerski posao obavljao je u Meksiku, gdje je vodio drugoligaša Dorados iz Sinaloa kroz dva neuspješna nastupa u playoffu. Dao je ostavku u lipnju zbog odlaska na operacije koljena i ramena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova nova ekipa je iz grada La Plate u blizini Buenos Airesa. Gimnasia y Esgrima osnovana je 1887. godine i tvrdi da je najstariji profesionalni nogometni klub u Americi. Osvojili su jedan naslov prvaka Argentine, još 1929. godine, te natjecanje prvoligaša Copa Centenario 1993. godine. Trenutno su na dnu tablice Prve lige, sa samo jednim bodom iz pet utakmica.

Image
Image

Igor Kralj/PIXSELL

Maradonin povratak očekuje se s nestrpljenjem, a ushićeni navijači Gimnasie pojavili su se u četvrtak u klubu kako bi ga dočekali. Time se najpoznatiji Argentinac vraća raditi u domovinu prvi put nakon gotovo deset godina, nakon odlaska s kormila reprezentacije, koju je vodio između 2008. i 2010. godine, zbog neuspjeha na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada 58-godišnji Maradona vodio je kao igrač Argentinu u osvajanje Svjetskog prvenstva 1986. godine, ali nakon završetka igračke karijere često je boravio u bolnicama, ponajviše zbog svog ekstravagantnog načina života. Primljen je u bolnicu 2004. godine s teškim srčanim i respiratornim problemima zbog konzumacije kokaina. Kasnije je bio podvrgnut rehabilitaciji na Kubi i u Argentini, prije nego što mu je operacija na želucu 2005. godine pomogla da smršavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo