'Zabili su gol, a sudac je sudio kraj. Ja sam veći šok doživio...'

Došli smo do trenutka odluke. Čekamo utakmicu s Ukrajinom koja zapravo o svemu odlučuje.

10.5.2013.
20:46
VOYO logo

Došli smo u situaciju da ne ovisimo više sami o sebi, ali nama je glavna preokupacija pobjeda protiv Ukrajine i napravit ćemo sve da to postignemo. Tako ćemo i postaviti igru, znači nema nikakvog kakluliranja. Istina je da i ako pobijedimo, ovisimo o rezultatu utakmice Rusije i Italije, s kojima smo odigrali 0:0. Ako oni odigraju, primjerice, 1:1, ili bilo kakav veći neriješen rezultat mi ćemo ispasti, a oni proći u polufinale. Međutim, ja ne vjerujem u priče o njihovom dogovoru.

Mi smo, primjerice i 2005. godine bili u sličnoj situaciji, na Europskom prvenstvu u Italiji, kada smo u trokutu za prolazak dalje bili mi, Švicarci i Nizozemci. U zadnjem kolu smo igrali sa Švicarcima, i rezultat 2:2 bi obje reprezentacije vodio dalje, ali mi smo pobijedili 5:2, nije bilo nikakvog dogovora, ni primisli, a to je bila Švicarska za koju je tada još igrao Ivan Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako da mislim da nije lako doći i reći, vi ćete nama dati jedan gol, mi ćemo vama jedan i dogovoreno. To se čak i normalno može dogoditi u tijeku utakmice, ali tko zna što će napraviti Talijani i Rusi. Ako pobijedimo Ukrajinu s dva gola razlike, a Talijani i Rusi odigraju 0:0, onda Talijani ispadaju.

Žao nam je što smo se doveli u tu situaciju, ali ja nemam što bilo kome prigovoriti. Nama su protivnici u dvije utakmice stvorili ukupno tri šanse, a mi smo ih stvorili deset. Fali nam ta realizacija, nismo imali sreće u tim situacijama, pa čak ni u ovoj drugoj utakmici u kojoj je Italija u tri minute napravila preokret i pobijedila Ukrajinu s 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.youtube.com/embed/jrq_l2r0fno Gol koji bi mogao biti koban po Hrvatsku

Jednostavno, sve skupa nije išlo nama na ruku. Pa ja sam veći doživio šok na toj utakmici, jer sam znao da nam je rezultat 1:1 najpovoljniji, i da onda opet odlučujemo sami o sebi. Međutim, to je tako, Talijani su zabili gol, a sudija je sudio kraj. Prije toga su se izvukli protiv nas... šta je tu je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi jednostavno moramo biti pravi protiv Ukrajine, paše nam bilo kakva naša pobjeda, i samo da u ovoj drugoj utakmici ne bude remi, mi idemo dalje. Ne vjerujem da će se Talijani i Rusi dogovoriti da nas izbace, jer ako tako bude, to će se vidjeti, a UEFA je rigorozna. Ne mogu ni zamislit da se to može dogodit kod djece. Ja znam da su veliki ulozi, ali ne mogu vjerovat u to.

Mi ćemo protiv Ukrajine napraviti jednu promjenu, pa će umjesto Stolnika koji igra desnog beka, na toj poziciji zaigrati kapetan Bašić, koji inače igra naprijed, a na njegovo mjesto ćemo uvesti Murića, tako da će to biti stvarno jedna napadačka momčad. To je onda napad Halilović, Roguljić, Brodić, Murić, dva beka će biti Mamić i Bašić, u sredini Šunjić i Vojković, i stoperi su Prce i Ćaleta. To je stvarno ofenzivna momčad, i mi moramo pobijediti, moramo svoje napravit, pa što Bog da!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijenose utakmica, kolumne izbornika Ivana Gudelja te najnovije vijesti s EURA možete pratiti na portalu Sportski.net.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo