NE BI BIO SIGURAN U BAKUU: / Arsenalova zvijezda iz političkih razloga ne smije igrati finale Europske lige

Image
Foto: Profimedia

30-godišnji napadač već je istu stvar proživio u grupnoj fazi

21.5.2019.
13:36
Profimedia
VOYO logo

Osim što su navijači prilično bijesni što se finale ovogodišnje Europske lige igra u dalekom Bakuu, bijesni će sigurno biti i u Arsenalu jer u dvoboju za naslov neće moći računati na Henriha Mhitarjana.

No razlog nije ozljeda, suspenzija ili slično, već - politika. Naime, Azerbajdžan i Armenija, iz koje Mhitarjan dolazi, u lošem su odnosu zbog pokrajine Gorski Karabah, a Armenci eventualno mogu ući u Azerbajdžan ako to dopusti Vlada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učinili sve

Arsenal je nastojao učiniti sve da se to ne dogodi odnosno da Mhitarjan putuje s momčadi, no to se nije dogodilo, pa je i službeno potvrdio da bivši igrač Borussije ostaje u Londonu.

"Vrlo smo razočarani, istražili smo sve opcije, ali nakon što smo razgovarali s njim i njegovom obitelji, donijeli smo odluku da ne putuje. Pisali smo UEFA-i i iznijeli veliku zabrinutost oko ove situacije. On je bio jedan od ključnih igrača na putu do finala i za nas je ovo veliki gubitak. Jako smo tužni što će jedan igrač propustiti veliko finale zbog takvih razloga. Micki će biti uz ekipu sve do polaska za Baku ovog vikenda", stoji u Arsenalovu priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30-godišnji napadač već je istu stvar proživio u grupnoj fazi kada je londonski klub gostovao kod Qarabaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo