NAVIJAČIMA SE OVO NEĆE SVIDJETI: / Zabranjena konzumacija alkohola u francuskom gradu za vrijeme odigravanja utakmica Eura

Image
Foto: AFP, JOHN STILLWELL

Grad Lens zabranit će konzumaciju alkoholnih pića na ulicama za vrijeme odigravanja utakmica Eura zbog straha od navijačkih nereda.

25.5.2016.
13:33
AFP, JOHN STILLWELL
VOYO logo

Prije dvije godine na SP-u u Brazilu FIFA je učinila sve kako bi prisilila domaćine na izmjene zakona koji je zabranjivao posluživanje i konzumaciju alkohola tijekom nogometnih utakmica, samo kako bi sponzori spomenute nogometne federacije mogli nesmetano prodavati svoje proizvode. Ove godine na Euru u Francuskoj, gledat ćemo nešto drugačiju priču.

Prije i nakon utakmice Engleske i Walesa zbog straha od navijačkih nereda, navijači neće smjeti piti alkohol na ulicama Lensa tijekom 24 sata (od četvrtka 16. srpnja na dan utakmice do petka ujutro).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, YURIY DYACHYSHYN
Image
Foto: AFP, YURIY DYACHYSHYN

Rigorozne kontrole

Policija će biti rigorozna. Čak će se pretraživati automobile koji dolaze u grad toga dana kako bi spriječili nekontroliranu konzumaciju alkohola, koji će biti dopuštena samo u službenim fan-zonama koje će osiguravati veliki broj organa reda. Razlog konzumacije samo u fan zonama leži je sigurnosne prirode. Na taj način policija će lakše moći kontrolirati navijače u fan zonama jer će svi biti na jednom mjestu, a ne raštrkani po čitavom gradu.

Policija: 'Ako nemate ulaznice, ne putujte u Lens'

Britanska policija pozvala je navijače koji nemaju ulaznice za utakmicu da ne putuju u Lens već da prate susret u fan-zoni u Lilleu ili nekom drugom gradu. Francuske i engleske vlasti očekuju da će na Euro otići između 350 i 500 tisuća navijača iz Velike Britanije, a 250 000 ih stiže s ulaznicama. U istom gradu će zabrane vrijediti i za ostale utakmice, Albanija - Švicarska, Češka - Turska i okršaj osmine finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo