NAVIJAČIMA DINAMA PAST ĆE MRAK NA OČI: / Modri prodali najvažnijeg igrača. Bez njega je Bjeličina igra nezamisliva

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Iako se mislilo da bi mogao okončati karijeru u Dinamu, ipak je teško bilo odoljeti transferu koji rješava egzistenciju

27.1.2020.
9:42
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Vjerovaili ili ne, nakon Danija Olma ključnog igrača, Dinamo bi kako stvari stoje trebao ostati i bez Arijana Ademija. Makedonac je kapetan i čovjek bez kojeg je igra Nenada Bjelice gotovo nezamisliva. Dinamo se svaki put gadno mučio s pokrivanjem Ademijeve pozicije kada bi on izostajao, a sada će se morati pronaći način kako nadomjestiti tu golemu prazninu.

Prema svemu sudeći, Ademi bi Dinamo trebao napustiti ovih dana, a karijeru će nastaviti u UAE-u, odnosno u Al Nasru koji vodi nekadašnji trener Dinama, Krunoslav Jurčić. Ademi je navodno sve dogovorio s Al Nasrom i još se samo treba finalizirati dogovor između dvaju klubova. Visina odštete nije poznata, ali sigurno je negdje oko šest milijuna eura, jer Makedonac je prema TM-u procijenjen na sedam milijuna eura pa je teško za očekivati da je Dinamo pristao na manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

26.11.2019., Milano, Italija, San Siro stadion - UEFA Liga prvaka, skupina C, 5. kolo, Atalanta B.C. - GNK Dinamo. Arijan Ademi Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Tko će ga zamijeniti?

Iako se mislilo da bi Ademi mogao okončati karijeru u Dinamu, jer zaista je sve vodilo ka tome, ipak je teško bilo odoljeti transferu koji rješava egzistenciju. Ademi bi trebao dobiti golemu povišicu u Al Nasru, a ako je itko zaslužio ugovor života onda je to borbeni i požrtvovni Ademi.

Za Dinamo je odigrao 252 utakmice u kojima je zabio 22 gola, a još samo ostaje pitanje tko će ga zamijeniti u proljetnom dijelu sezone i dakako, kako utješiti navijače nakon što je njihov klub u kratkom vremenu ostao bez dvojice ključnih igrača? Hoće li Nikola Moro dobiti prekomandu ili će Bjelica možda na Ademijevu poziciju postaviti Marka Điru? Hoće li pasti neka panična kupnja? Vidjet ćemo uskoro...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo