Navijači Rome 'šokirali' političkom porukom

Roma i Lazio u nedjelju su odigrali veliki derbi talijanskog nogometa. U sklopu 18. kola Serie A dva velika rivala, i najveća rimska kluba, remizirali su na Olimpicu 2:2.

13.1.2015.
8:58
VOYO logo

Rimski derbi, 142. po redu, obilježila je neubičajena proslava gola legendarnog Francesca Tottija (napravio "selfie" svojim mobitelom), navijački sukobi van stadiona između Ultrasa Rome i Lazija, i jedna poruka koja je, u namanju ruku, iznenadila hrvatske navijače i cijelokupnu domaću nogometnu javnost. Naime, navijači Rome su tijekom dvoboja s Lazijom podigli politička poruku na kojoj je pisalo: "Kosovo je Srbija", davši tako potporu srpskim nacionalistima.

Kako Roma ima veliki broj simpatizera u Hrvatskoj, i kako jedan dio navijača respektira Ultrase ovog slavnog talijanskog kluba, poruka je naišla na veliku osudu, i neugodno iznenađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je razlog podizanju te poruke, ostaje velika nepoznanica. Međutim, ovo je veliki šamar svim hrvatskim ljubiteljima Rome, i općenito ljubiteljima nogometa u našoj zemlji, a neki od njih su na Facebooku odmah poslali poruku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Roma Merda" (Roma je go*no).

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo