NAVIJAČI MU ZVIŽDALI PRI SVAKOM DODIRU LOPTE: / Duje Čop odlazi razočaran iz Sportinga

Image
Foto: AFP, MIGUEL RIOPA

Hrvatski nogometni reprezentativac Duje Čop oprostio se u subotu od Sportinga iz Gijóna koji je ispao u drugu ligu, istaknuvši da će se sjećati samo lijepih stvari.

21.5.2017.
14:28
AFP, MIGUEL RIOPA
VOYO logo

Sporting je u posljednjem kolu odigraokod kuće 2-2 s Betisom te sezonu završio na 18. mjestu među 20 klubova prve lige. Čop je među crveno-bijele bio došao na jednogodišnju posudbu iz talijanskog Cagliarija, a Sporting je imao obvezu otkupiti njegov ugovor u slučaju ostanka u prvoj ligi. Hrvatski napadač je još ranije poručio kako će ostati jedino bude li Sporting igrao prvu ligu i dogodine.

Image
OPROSTILI SE OD PRIMERE: /

Ni Duje Čop nije uspio spasiti Sporting koji seli u drugu ligu

Image
OPROSTILI SE OD PRIMERE: /

Ni Duje Čop nije uspio spasiti Sporting koji seli u drugu ligu

Zamijenio Casesa

U subotu je, pak, došlo do oproštaja kojeg 27-godišnji napadač želi što prije zaboraviti. Premda je s devet golova najbolji klupski strijelac ove sezone, publika je zvižducima popratila njegov ulazak u igru u 65. minuti te je nastavila zviždati kada bi primio loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Radije ostajem pri svemu onome lijepom što sam proživio u Sportingu”, rekao je Čop nakon završetka utakmice.

On je bio zamijenio domaćeg igrača Nacha Casesa pa je zviždanje također imalo širi, simbolični značaj, usmjeren na politiku kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporting se lani spasio u zadnjem kolu

Bijes stadiona Molinón eruptirao je u toj posljednjoj utakmici. Potiskivani gnjev tijekom sezone bio je usmjeren prema loži u kojoj je sjedio klupski predsjednik Javier Fernández koji je prema savjetu policije ostao u unutrašnjosti. Kritike s tribina uslijedile su uoči početka, za vrijeme utakmice i nakon nje. Policija je, pak, morala reagirati kada se jedan vidno nervozni navijač približio travnjaku. Sporting odlazi u drugu ligu od kuda se bio vratio u ljeto 2015. Prošle sezone, kada je za njega igrao mladi hrvatski reprezentativac Alen Halilović, bio se spasio u zadnjem kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čop zabio devet golova za Sporting

Ovu sezonu je otvorio dobro, no kasnije je uslijedila serija slabih rezultata, a sve je kulminiralo prije četiri mjeseca kada je klupu napustio trener Abelard Fernández kojem je to bila 110. utakmica kao treneru. Čop je, pak, nastupio u 31 utakmici ove sezone te je uz devet golova upisao i tri asistencije. Posljednji pogodak zabio je sredinom travnja Real Madridu u domaćem porazu od 2-3. Veći dio sezone izvodio je jedanaesterce i slobodne udarce za ekipu sa sjevera Španjolske. Od 2015. kada je otišao iz zagrebačkog Dinama nastupao je za Cagliari, Málagu i Sporting.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo