Navijači u Engleskoj su mirni? Pazite ovu boleštinu!

Englesku i dalje trese skandal koji su u petak navečer izazvali navijači Leeds Uniteda na stadionu Hillsborough u susretu protiv Sheffield Wednesdaya.

22.10.2012.
8:23
VOYO logo

Jimmy Savile je preminuo u listopadu prošle godine, a bio je poznati britanski DJ, humanitarac te radijski i televizijski voditelj. Na BBC-u je vodio Top of the pops, a između 1975. i 1994. godine i emisiju Jim'll Fix It, u kojoj je ispunjavao želje gledatelja, pogotovo djece.

Njegova slava je počela tamniti nakon što su ga brojne žene prijavile za seksualno napastovanje, koje se istražuje posljednjih nekoliko godina, ali ga policija nije uspjela dokazati. Krajem rujna 2012. istražiteljima se javilo novih deset žena koje su izjavile da su tijekom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća bile žrtve njegovog seksualnog nasilja. Jedna kaže da je imala samo 14 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Televizijska postaja IT1 je početkom listopada objavila dokumentarni film pod nazivom Otkrivanje: Druga strana Jimmyja Savilea, u kojem glavnu ulogu ima Mark Williams-Thomas, policijski istražitelj specijaliziran za seksualne zločine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Scotland Yard, koji Savilea zove "seksualnim predatorom", početkom listopada je pokrenuo veliku istragu nakon što su se javile nove žrtve, a policija tvrdi da istražuje priče oko 40 žena čije tvrdnje potvrđuje oko 200 svjedoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čin navijača Leeds Uniteda, koji su veličali nekadašnju veliku zvijezdu, šokirala je Otok, pogotovo menadžera Sheffield Wednesdaya Davea Jonesa, koji je 2000. godine oslobođen optužbi za napastovanje djece. Naime, pjesma je bila 'posvećena' njemu.

"Skandiranje Jimmyju Savileu govori nam da se ovdje ne radi o jednom čudnom navijaču. Oni su trgali stolice, reklamne panoe, bacali boce na travnjak, polijevali pivom policiju i redare. Ispričavam se svim uzornim navijačima Leedsa, no molim ih da razmisle što bi napravili na mom mjestu. Što bi napravili da njihova kći, sin i dvoje unuka od 11 i osam godina to slušaju na stadionu, a to nije pjevao jedan čovjek. Skandirali su Jimmyju Savileu kao da je neki heroj. Onog morona koji je napao našeg golmana je ostatak ekipe na tribini tapšao po ramenu kao junaka. Ako će normalni navijači sjediti, šutjeti i okretati glavu od ovoga, onda će se ovo prokletstvo nastaviti širiti i vratit ćemo se puno godina unazad. Ako normalni navijači ne reagiraju i takve ne prijave policiji, nikada neće moći normalno dovoditi djecu na stadione i uživati u igri. Morate nam pomoći da očistimo nogomet, jedino tako možemo pobijediti bolest", zavapio je očajni Jones.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se da je njegov apel urodio plodom jer je policija u nedjelju objavila da je uz pomoć navijača na Twitteru uhitila 21-godišnjeg osumnjičenika za fizički napad na golmana Chrisa Kirklanda i zadržala ga u pritvoru na ispitivanju.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo