NAVIJAČI CRVENE ZVEZDE DALI DO ZNANJA: / 'Nećemo igrati regionalnu ligu'

Image
Foto: AFP, ANDREJ ISAKOVIC

Navijači Crvene zvezde Delije poslale su poruku na utakmici s Metalcem glede regionalne lige.

30.7.2016.
14:33
AFP, ANDREJ ISAKOVIC
VOYO logo

U posljednjih desetak dana dosta se pisalo o pokretanju regionalne lige u kojoj bi igrali nogometni klubovi s prostora bivše Jugoslavije. U tim medijskim napisima se ističe da će nova ‘jugoliga’ krenuti od sezone 2017/18, s time da bi se najprije odigrala nacionalna prvenstva u svakoj od država, a onda bi se igralo regionalno natjecanje po uzoru na košarkašku ABA ligu.

Navijačke skupine protive se igranju takve lige

Cilj je podići kvalitetu svih klubova iz nekadašnje države i dobiti niz atraktivnih utakmica nekadašnjih velikih rivala, te time privući nove sponzore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, iako bi takva liga zasigurno vratila nogometnu publiku na hrvatske stadione i podigla kvalitetu nogometa u regiji na jednu višu razinu, Bad Blue Boysi, Torcida, Delije i Grobari protive se takvoj ligi. Posebno hrvatski navijači koji se vode za onom "da se nema što igrati liga s onima koji su napadali Hrvatsku!" I Delije slično razmišljaju. Pa su tako na susretu protiv Metalca podigli poruku na kojoj je pisalo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"FK Crvena zvezda neće igrati regionalnu ligu", stajalo je na poruci koja je podignuta na sjeveru Marakane. Inače, Delije od početka košarkaške regionalne lige bojkotiraju to natjecanje, a sada su otkrili što misle i o nogometnim susretima s ostalim klubovima iz bivše Jugoslavije. Očito se posljedice rata, iako je od njega prošla duga 21 godina, još uvijek osjećaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo