NEMA LABAVO / Navijač izazvao sramotan skandal, ljudi na tribinama poludjeli kad su vidjeli što radi i odmah ga prijavili

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Teško da ćemo nešto slično uskro doživjeti u Hrvatskoj

28.3.2022.
19:34
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Njemački nogometni savez (DFB) objavio je u ponedjeljak da je policija pokrenula kazneni postupak protiv navijača koji je izazvao incident s nacističkim pozdravom na subotnjoj prijateljskoj utakmici protiv Izraela.

Na tribinama izvjesili zastavu NDH

Na utakmici u subotu u Sinsheimu, koju je Njemačka dobila sa 2-0, jedan od gledatelja više puta je pružio ruku u nacistički pozdrav. Gledatelji su upozorili zaštitare, a kasnije je protiv njega policija pokrenula kazneni postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"DFB zauzima jasan stav protiv svih oblika rasizma, diskriminacije i nasilja", stoji u priopćenju Njemačkog nogometnog saveza.

Image
Image

Savez dodaje da ako gledatelji budu svjedočili sličnim radnjama na stadionima u budućnosti trebaju postupiti kao u Sinsheimu i o incidentu obavijestiti sigurnosnu službu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A da ovaj film nećemo uskoro gledati na hrvatskim ravnjacima uvjerili smo se i ove sezone. Naime, tijekom utakmice 4. kola između Gorice i Hajduka, navijači splitskog kluba izvjesili su ustašku zastavu. Bilo kakva reakcija na terenu je izostala iako je sudac komotno mogao prekinuti meč, a nije poznato je li netko zbog toga uhićen. HNS je pak za ovo kaznio klub sa samo 20 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo