Skandal u klubu legende Vatrenih: Degutantni ispad šokirao svijet

Trener ruskog prvoligaša Rostova Igor Gamula, čije boje brane Stipe Pletikosa i Hrvoje Milić, našao se u središtu skandala jer je rasistički izvrijeđao vlastite igrače.

5.11.2014.
9:33
VOYO logo

Gamula je prije nekoliko dana šokirao javnost izjavom da već ima dovoljno crnih igrača u momčadi. U razgovoru s novinarima, koji su mu postavili pitanje o mogućem potpisivanju kamerunskog igrača, kazao je "“već ima dovoljno crnih” i da ima “šest takvih stvari” u svlačionici. Degutantnu izjavu pokušao je objasniti uvredljivom šalom da je nekoliko njegovih igrača nedavno bilo bolesno.

"Zabrinuo sam se da nije možda ebola u pitanju. Šalim se, naravno", rekao je Gamula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Rostov igra veznjak Moussi Doumbia iz Malija, gdje su slučajevi ebole već zabilježeni. Da stvar po Gamulu bude gora, kada se saznalo za taj njegov skandalozni medijski ispad, tamnoputi igrači kluba zatražili su trenerovu ostavku.

"Ljudi diljem svijeta zgroženi su ovime što je izjavio Gamula. Nadamo se da će Rostov poduzeti očekivane korake i riješiti se trenera - izjavio je agent Syandaina Xulina, Paul Mitchell.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je uvidio ozbiljnost svojih izjava, trener Rostova se ispričao.

"Nikada nisam dijelio igrače na loše, na strance ili Ruse. Nakon ovoga što se dogodilo, bio sam jako zabrinut i nisam spavao dvije noći. Nikoga nisam htio uvrijediti ili uznemiriti, sve me prilično šokiralo. U ponedjeljak su svi igrači normalno trenirali".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paul Mitchell smatra kako se ovaj slučaj ne može razriješiti običnom isprikom.

"Razgovarao sam sa Siyandom i s predstavnicima kluba. Naša je namjera sastati se s predsjednikom kako bismo odlučili što ćemo dalje, ali pod ovim trenerom sigurno nećemo raditi. Moramo se ujediniti i zajedno izbaciti rasizam iz nogometa. Ako doista misle zadržati trenera koji može izjavljivati ovakve stvari, to će baciti ružnu sjenu i uništiti im imidž uoči SP-a".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gamuli ovo nije prvi kontroverzni ispad. Naime, ovaj trener se nedavno našao u disciplinskom postupku pred nogometnim savezom Rusije jer je u TV intervjuu žestoko galamio na novinara i kritizirao suca.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo