EURONOGOMET / Napoli muku mučio protiv Cagliarija, Raktićeva Sevilla i dalje ne zna za pobjedu, a Kramarićev Hoffenheim pao kod Leipziga

Image
Foto: profimedia

Nogometaši RB Leipziga pred svojim su navijačima svladali Hoffenheim

16.12.2023.
21:40
profimedia
VOYO logo

Premda su veliki dio utakmice napadali i stvarali brojne šanse nogometaši Napolija su teško, pred svojim navijačima, pobijedili Cagliari 2-1 u 16. kolu talijanske Serie A.

Image
VUKOVI SLAVE VATRENOG /

Majer drugim golom sezone donio pobjedu Kovaču, težak poraz Bjelice i Juranovića od izravnog konkurenta za ispadanje

Image
VUKOVI SLAVE VATRENOG /

Majer drugim golom sezone donio pobjedu Kovaču, težak poraz Bjelice i Juranovića od izravnog konkurenta za ispadanje

Serie A

Više od sat vremena Napoli je napadao, a gosti sa Sardinije su uporno i vrlo dobro odbijali domaće napade. U 69. minuti aktualni talijanski prvak napokon je poveo, a nakon odlične akcije glavom je zabio Nigerijac Osimhen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, samo tri minute kasnije Pavoletti je pogodio iz blizine i izjednačio, ali već u 75. minuti bilo je 2-1 za Napoli. Pravu minijaturu napravio je Osimhen u gostujućem šesnaestercu te je asistirao Kvarackeliji koji je zabio novi domaći pogodak i time osigurao Napoliju tri boda.

Pobjeda je Napoli odvela na četvrto mjesto ljestvice, dok je Cagliari ostao na 16. poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LaLiga

Nogometaši Seville doživjeli su novi posrtaj u 17. kolu španjolske LaLige u kojem ih je na njihovom stadionu Ramon Sanchez Pizjuan pobijedio madridski Getafe s 3-0 (2-0), što je prvi domaći poraz andaluzijske momčadi u ovosezonskim prvenstvenim utakmicama.

Getafe je poveo u 5. minuti iz dvojbenog kaznenog udarca, a realizator je bio Borja Mayoral. U 37. minuti je prednost gostiju udvostručio Jaime Mata, a konačnih 3-0 je u 80. minuti, iz još jednog kaznenog udarca, postavio Mason Greenwood. Oba kaznena udarca dosuđena su nakon što je lopta pogodila u ruku Juanlua Sancheza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan Seville Ivan Rakitić odigrao je cijelu utakmicu.

Sevilla je s 13 bodova na 16. poziciji, a za pobjedu u LaLigi ne zna od 26. rujna. Getafe je prvom gostujućom pobjedom došao do 25 bodova i privremeno skočio na osmo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bundesliga

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 15. kola njemačke Bundeslige nogometaši RB Leipziga su pred svojim navijačima svladali Hoffenheim s 3-1 (1-1).

Vodstvo domaćinima donio je Lukas Klostermann u 34. minuti. Hoffenheim je u 42. minuti izjednačio preko Ozana Kabaka. Pobjedu RB Leipzigu donijeli su Emil Forsberg (71) i Mohamed Simakan (74).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić odigrao je cijelu utakmicu za Hoffenheim, imao nekoliko pokušaja prema vratima, ali mu je jednom obranio domaći vratar Blaswich, a drugi put mu je šut iz kaznenog prostora blokiran.

RB Leipzig je desetom pobjedom došao do 32 boda i trećeg mjesta, a bodovno se izjednačio s drugoplasiranim Bayernom koji ima utakmicu manje. Hoffenheim je s 23 boda na šestoj poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premier Liga

U posljednjem subotnjem ogledu 17. kola engleske Premier lige nogometaši Evertona su u gostima svladali Burnley s 2-0.

Gosti iz Liverpoola utakmicu su riješili u prvom poluvremenu. Prvo je Onana otključao domaću obranu u 19. minuti kada je zabio za 1-0, a već u 25. je bilo 2-0 nakon što je Keane pronašao put do suparničke mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Everton je upisao već petu gostujuću pobjedu u prvenstvu ove sezone te je trenutačno na 16. mjestu ljestvice. Evertonu je ranije oduzeto deset bodova.

Burnley je i dalje u donjem domu ljestvice, ima osam bodova kao i zadnji Sheffield United.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale Svjetskog prvenstva rukometašica pratite u nedjelju od 19 sati ekskluzivno samo na platformi Voyo

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo