'Napalili su ga izjavama da je Modrić bolji'

'Diego mi je priznao da je Dinamo u Bremenu bio bolji od Werdera te da su ga napalili napisi kako je Modrić bolji od njega', izjavio je Mario Mandžukić na pripremama svog Wolfsburga u Austriji.

28.7.2011.
10:18
VOYO logo

I dok mu je Mario Mandžukić jedan od glavnih igrača u planovima, Slaven Bilić ni za prijateljski sraz s Irskom nije pozvao Srđana Lakića.

A taj dvojac ove će sezone drmati Bundesligom kao napadački tandem Wolfsburga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kod McClarena sam bio nesretan, forsirao me na krilu u 4-2-3-1 formaciji, no pokazalo se da to nije moje mjesto. To sam mu i rekao, ali nije želio prihvatiti. A ja nisam krilo, nisam ni Robben, ni Ribery, moja je zadaća dati gol. Srećom, došao je pravi trener, vjerovao je u mene i to sam vratio golovima. Ne bih imao ništa protiv da mi Magath bude trener do kraja karijere", izjavio je Mandžukić za sportski tjednik Max.

Hoće li najveća snaga Wolfsburga biti u hrvatskom napadu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Polako... Laki i ja ne igramo sami, ovisimo i o momčadi koja mora biti moćna. A Srđan se odlično nosi s braničima, snažan je i moćan u dvoboju, zna smiriti loptu i odigrati je, tako da često uletim u prazan prostor pokraj njega. Podijelili smo poslove, on će blokirati braniče, a ja ću utrčavati i zabijati golove, ha, ha..."

Vašim su izjednačujućim pogotkom protiv Gruzije otvorena vrata pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I u toj sam utakmici opet počeo na krilu, što nije moje mjesto! Želio bih i za Hrvatsku igrati u vrhu napada, nemam ja što raditi na krilu! Kad sam vezan uz aut-crtu, to me ubija, kao da sam u zatvoru! I zato mislim da ću i u reprezentaciji odsad igrati u vrhu napada i neću to mjesto tako lako ispustiti", rekao je Mandžo.

Brazilac Diego još je u klubu, ali ne igra nego samo trenira. Kažnjen je sa 510.000 eura jer je, kad je vidio da ne igra, napustio sastav uoči utakmice protiv Hoffenheima. Trener Magath rekao je da ga Brazilac više ne zanima. Wolfsburg je za njega istaknuo odštetu od 15 milijuna eura...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A Mandžo je rekao da se s Diegom prisjetio i utakmica Dinama i Werdera u pretkolu Lige prvaka 2007. godine.

"Rekao mi je da smo bili bolji u Bremenu. A u Zagrebu je baš on bio najbolji, priznao mi je da su ga 'napalili' napisi da je Modrić bolji igrač od njega...", otkrio je Mario, dodavši kako se s Magathom neće događati da tjelesno padnu u 70. minuti, kao lani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A nogometni put Srđana Lakića posve je drukčiji, nije igrao u Dinamu ni u Hajduku, u inozemstvo je (Hertha), prije pet godina otišao iz Kamen Ingrada.

"To što nisam igrao u Dinamu ili Hajduku sigurno mi je bio minus, jer mi je trebalo više vremena da dohvatim vrhunsku razinu igranja na kojoj sam danas. Kad sam došao u Berlin bio sam praktički nespreman za prave napore, a često sam bio i ozlijeđen, organizam nije mogao pratiti tako drastičan skok. Ali taj me teži put ujedno i mentalno ojačao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li bilo koketiranja s Dinamom ili Hajdukom prije odlaska u Berlin?

"S Hajdukom sam bio na pragu potpisivanja ugovora, sve je već bilo dogovoreno, no došao je poziv iz Berlina koji se ne odbija. S Dinamom nisam razgovarao, ali znam da su neki ljudi razgovarali o mom odlasku u Maksimir. Da sam otišao u Dinamo, najsretniji bi bio moj otac, koji je veliki dinamovac, ha-ha. Zbog tate je i meni bliži Dinamo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imali ste problema s navijačima Kaiserslauterna?

"Objavljivanje fotografije s dresom Wolfsburga bilo je nespretno, navijači su bili ljutiti, a sve je kulminiralo nakon nekoliko utakmica bez pobjede. Nije mi tada bilo lako, iako je taj stres više pogodio moju suprugu i obitelj nego mene. No, ni ja nisam bio posve usredotočen na utakmice, nisam mogao izbjeći razmišljanja o svemu tome. Srećom, uspjeli smo izaći iz krize, zabio sam neke važne golove i na kraju je rastanak s navijačima bio predivan, idiličan."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoćete li uskoro imati važniju ulogu u hrvatskoj reprezentaciji?

"Da ja odlučujem, svaki put bih se stavio u momčad, uvijek bih bio standardan, ha, ha! Nisam od onih koji se zadovoljavaju time što su u krugu kockastih, želim pravu priliku. I postat ću standardan napadač reprezentacije", zaključio je Lakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o temi: cate-201101170366004

Vezani članci:

arti-201107260622006 arti-201107220414006 arti-201107210878006 arti-201107010503006 arti-201105150265006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo