EKSPRESNA REAKCIJA / Nakon što je predsjednik Barcelone nabrojao klubove koji bi igrali Superligu, stigao mu oštar odgovor

Image
Foto: Profimedia

'Osim Barcelone i Reala tu bi bili Talijani: Inter, Milan, Napoli i Roma. Zatim francuski klubovi kao što je Marseille te tri portugalska - Sporting, Benfica i Porto, koji bi rado došli. Tu su i nizozemske ekipe (Ajax, Feyenoord i PSV) te belgijski Club Brugge i Anderlecht', nabrojao je Laporta ranije u petak

2.2.2024.
22:07
Profimedia
VOYO logo

Predsjednik Barcelone Joan Laporta izjavio je u petak u intervjuu za radio RAC1 da bi Superliga mogla krenuti već sljedeće sezone, a kasnije isti dan javili su se neki klubovi koje je spomenuo kao potencijalne sudionike tog natjecanja i poručili da oni ne namjeravaju biti uključeni.

Image
TEŠKE MUKE ZA ORGANIZATORE /

Legenda opako bocnula Barcelonu i Real: 'Premier liga je Superliga, i to vam je teško prihvatiti'

Image
TEŠKE MUKE ZA ORGANIZATORE /

Legenda opako bocnula Barcelonu i Real: 'Premier liga je Superliga, i to vam je teško prihvatiti'

"Ne krene li već sljedeće sezone, krenut će one iduće. Ako to ne bude slučaj, ponovno ću razmotriti pitanje. Vrijeme je da to pokrenemo. Svaki klub bi samo od sudjelovanja dobio 100 milijuna eura, a to je novac koji nitko ne može zaraditi niti osvajanjem Lige prvaka", rekao je Laporta pa nabrojio klubove koji bi sudjelovali već od početka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osim Barcelone i Reala tu bi bili Talijani: Inter, Milan, Napoli i Roma. Zatim francuski klubovi kao što je Marseille te tri portugalska - Sporting, Benfica i Porto, koji bi rado došli. Tu su i nizozemske ekipe (Ajax, Feyenoord i PSV) te belgijski Club Brugge i Anderlecht. Išli bi na 16 ili možda 18 klubova. Mislim da bi bilo bolje 16".

Kasnije u petak oglasili su se iz nekih klubova koje je Laporta nabrojao i demantirali njegove riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ti su klubovi Roma, Ajax, Feyenoord i Marsselle koji su istaknuli vjernost UEFA-i i FIFA-i te istaknuli da su iznenađeni Laportinim riječima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Superligu je htjelo pokrenuti 12 klubova koji su 2021. sklopili dogovor o pokretanju vlastitog natjecanja s ogromnim komercijalnim potencijalom i ciljem da se natječu s Ligom prvaka, koju organizira UEFA. UEFA je odmah, uz potporu FIFA-e, odgovorila prijetnjom buntovnim klubovima sankcijama i izdala pravila kojima je cilj spriječiti stvaranje ovog disidentskog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, krajem prosinca 2023. Europski sud pravde presudio je da su UEFA-ina pravila u suprotnosti sa zakonom o tržišnom natjecanju. Unatoč ovoj odluci, nastanak Superlige i dalje se čini vrlo hipotetskim, budući da je Europski sud pravde pojasnio da to ne znači da je njezino stvaranje "moralo biti odobreno".

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo