NAKON PRVE POBJEDE U DRESU VATRENIH: / 'Zna se tko je broj jedan u reprezentaciji'

Image
Foto: PIXSELL, Ivo Cagalj

Lovre Kalinić ove sezone sjajno brani u dresu Hajduka, a posebno je bio raspoložen protiv klubova i reprezentacije s područja bivšeg SSSR-a.

20.11.2015.
11:52
PIXSELL, Ivo Cagalj
VOYO logo

Protiv Šahter Karagandija, Dnjipra i reprezentacije Rusije, Kalinić je bio među najboljim pojedincima susreta.

''Očito mi leže", kazao je uz smiješak Kalinić za Goal.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo sam dao svoj doprinos, ono što se od mene i očekivalo. Svi mi koji nismo u prvom planu, na klupi strpljivo čekamo svoj šansu, i nadamo se da ćemo je iskoristiti na najbolji mogući način. Eto, ja sam svoju nadam se iskoristio", izjavio je skromni Kalinić, koji je stao na gol Vatrenih protiv Rusije zbog Subašićeve ozljede.

Subašić je broj jedan

"Zna se tko je 'broj jedan', a na Vargiću i meni je da kvalitetno treniramo i radimo, da napredujemo i čekamo svoju prigodu za par godina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi nastup upisao je protiv Argentine, a pobjeda protiv Rusije bila mu je prva u dresu Vatrenih. A prva pobjeda se pamti...

"Prva je prva, i pamti se zauvijek. Sretan sam, branim za klub koji volim, za reprezentaciju svoje domovine, što čovjek može više poželjeti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miljenik navijača Hajduka objasnio je što se dogodilo kod prvog pogotka Rusa, a osvrnuo se i na ostatak utakmice.

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Lovre Kalinić kao igrač Hajduka

Dzjuba će ga pamtiti

"Kod gola mi je lopte prešla malo preko prstiju, ostalo sam pohvatao. Osjećao sam se odlično, opušteno, bez pritiska..., a velike zahvale za to idu starijim suigračima Srni, Vidi, Perišiću, Mandžukiću... koji su me bodrili i govorili mi da samo budem opušten i branim kako znam. Tonći mi se kratko javio nakon utakmice, čestitao i kazao da me sutra čeka na treningu, ha, ha, ha... Pletikosa mi je u avionu kazao kako se zicer koji sam skinuo Dzjubi ne viđa svaki dan, te da to zapamtim za ubuduće i nastavim još napornije raditi. Lijepo je čuti komplimente od legende. Bio sam mu samo jednom rezerva, u kvalifikacijama protiv Islanda. U Hajduku smo dosta radili skupa, ali nikad mu nisam bio rezerva".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalinić se posebno iskazao kad je skinuo zicer Dzjubi.

U fokusu inozemnih klubova

"Teško mi je prepričati što se dogodilo. Drugačije je to doživjeti na golu, nego gledajući na TV. Ispada da sam se bacio napamet, ali to je automatizam, reakcija koju vježbaš. Nakon što se tisuću puta baciš na treningu, to postane automatizam, i više uopće ne razmišljaš, tijelo instinktivno odradi posao. Naravno, treba imati i malo sreće. Protiv Rijeke sam imao dvije intervencije slične onima protiv Rusije, ali su ušle obje.... Ništa bez sreće."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Kalinićem postoji interes inozmenih klubova, ljetos je bio u fokus Chelsea, ali na kraju ništa nije bilo od toga. Londončani su povjerenje dali bosanskohercegovačkoj jedinici Asmiru Begoviću.

Image
HAJDUKOV REKORDER OTKRIVA: /

'Bilo je kontakata s Chelseaem, ali razmišljam samo o Hajduku'

"Uvijek ima zainteresiranih klubova, no ne razmišljam o odlasku, jer bi me to samo dekoncentriralo. Živim samo za sljedeći trening i utakmicu. Bit će onako kako klub kaže, jer je on iznad svih nas. Ugovor me za sada veže s Hajdukom do ljeta 2017., no možda ga uskoro i produžim. Ako doće prava ponuda, sigurno da ćemo je razmotriti. Ali ne žurim, velika je razlika današnji Hajduk, i onaj od prije osam godina, kad sam došao na prve treninge. Prvi put igrači nemaju nikakvih potraživanja, plaće stižu redovito, na vrijeme, i sigurno da je u takvoj situaciji puno lakše živjeti i trenirati, posvetiti se samo terenu", jasan je Lovre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo