NAKON PET I POL GODINA: / Frank de Boer napustio Ajax i preuzima slavni engleski klub

Image
Foto: AFP, OLAF KRAAK

Nakon nevjerojatnog raspleta nizozemskog prvenstva u kojem je u posljednjem kolu ostao bez naslova prvaka Frank de Boer je napustio klupu Ajaxa. Na novi posao vjerojatno neće dugo čekati.

12.5.2016.
11:19
AFP, OLAF KRAAK
VOYO logo

De Boer je vodio Kopljanike pet i pol godina i pritom osvojio četiri naslova nizozemskog prvaka. No, posljednje je dvije sezone trofej završio u rukama nogometaša PSV-a, a za Ajax je posebno bolan način na koji je ostao bez naslova prošli vikend.

Martinez na odlasku iz Evertona

Za potvrdu prvog mjesta trebala mu je pobjeda na gostovanju kod pretposljednjeg De Graafschapa, ali uspio je odigrati samo 1-1 što je iskoristio PSV i trijumfom protiv Zwollea (3-1) uzeo naslov. Iako to nije glavni razlog, svakako je pridonijelo De Boerovoj odluci da napusti Amsterdam Arenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrijeme je za nešto drugo. Uživao sam u fantastičnim danima u Amsterdamu, ostat će mi u prekrasnoj uspomeni", istaknuo je 45-godišnji stručnjak koji je u Ajaxu proveo i najveći dio igračke karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A 'nešto drugo' iz njegove izjave mogao bi biti odlazak u englesku Premier ligu. Otočki mediji posljednjih dana spominju da je prvi favorit za trenera Evertona koji bi ovih dana trebao raskinuti suradnju s Robertom Martinezom. I sam de Boer je nedavno preko svoga agenta poručio da bi volio preuzeti klub poput Evertona, a čini se da će mu se želja i ispuniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo